Blog Rolf Elling: ‘Het wordt hybride’

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Er wordt momenteel veel gesproken over de toekomst van evenementen en dan vooral de beurzen. Deze zullen in de toekomst hybride gaan worden. Dit lijkt de toekomst. De fysieke beurzen komen echt wel terug. Een digitale beurs kan een fysiek evenementen niet zo maar eventjes vervangen.

Blog Rolf Elling
Rolf Elling

Het digitale is een goed alternatief maar wordt toch gezien als een overbruggingsmodel. Maar deze hybride vorm blijft, dit komt dus bovenop de beurs.

Zo stelt professor Cornelia Zanger heel nadrukkelijk dat virtueel niet de toekomst is van de beurs. ‘We missen allemaal de beursbeleving, het emotionele’, aldus de hoogleraar die met haar vakgroep onderzoek doet naar de organisatie van grote evenementen. Uit de vele discussies die ze afgelopen jaar met grote Duitse exposanten heeft gevoerd, blijkt dat lead generation lastig is met de virtuele beursconcepten. Hierin zijn fysieke beurzen niet te verslaan.

Dit geldt zeker bij complexe producten zoals werktuigmachines. Dan heeft de fysieke beurs de voorkeur, eventueel aangevuld met augmented reality tools. Bovendien geeft een fysieke beurs de exposanten de kans zich een beeld te vormen van zijn concurrentie, een niet te onderschatten meerwaarde van een echte beurs.

Tja, wellicht kan het binnenkort weer, de fysieke beurs. Een heerlijk vooruitzicht. Tot die tijd moeten we het nog maar even doen met de virtuele opzet.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *