Blog Rolf Elling: ‘Daar is tie al, de inhaalslag’

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Het lijkt toch allemaal wel de goede kant op te gaan. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat het ‘gewoon’ big business is in de Nederlandse maakindustrie.

Blog Rolf Elling
Rolf Elling

Zoals bij u bekend, hebben we best veel contacten met de bedrijven in de NL-maakindustrie. En ze roepen het allemaal. We – de bedrijven – hebben het lekker tot zelfs super druk. Ook de verwachte dip na de zomerperiode, zoals die werd geopperd in de rondgang die we deden in de eerste maanden van de covidpandemie, is teniet gedaan. Of in ieder geval niets van gemerkt. Ten minste voor de meeste bedrijven is deze dip uit gebleven.

Kijk en hier word ik best wel vrolijk van. Het gaat dus allemaal – eindelijk – weer de goede kant op. We zijn er nog niet, maar het einde is nu toch echt wel in zicht.

Ik ben er alleen niet helemaal gerust op. Kijk ik bijvoorbeeld naar de aanwas in de maakindustrie van ‘nieuw’ personeel, is dit nog niet om over naar huis te schrijven. Ergo, veel maakbedrijven schreeuwen om personeel. Jong, technisch opgeleid, het is voor diegenen die hiervoor kiezen, een prachtige uitdaging en werkomgeving. 

Binnen onze uitgeverij proberen we in ieder geval de jongeren te enthousiasmeren voor een baan in de techniek. Naast de uitgave T-Skills is hiervoor nu ook een frisse website ingericht.

Kijk maar eens op www.tskills.nl.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *