Techni-Show 2016 van ‘knowhow naar show how’

De Techni-Show zal voor de volgende editie in 2016 een gedaante- verwisseling ondergaan. Fysieke machines en grote stands zullen steeds meer plaatsmaken voor compacte en virtuele 3D-achtige stands. De Jaarbeurs in Utrecht blijft de standplaats.

Dat is althans de insteek van Techni-Show-eigenaar FPT-Vimag. Nu de stofwolken in Utrecht zijn opgetrokken, maken de Techni-Show en ESEF de balans op. Met respectievelijk 40.412 en 25.705 bezoekers, iets minder dan in 2012, sloot het beursduo vorige week haar poorten.


Editie 2014 van de tweejaarlijkse hoogmis voor de Nederlandse maakindustrie ligt achter ons. En precies dat tweejaarlijkse aspect wil FPT-Vimag veranderen. De vernieuwde Techni-Show wordt niet alleen een compactere beurs, maar tevens het hele jaar door een 24/7 online informatieplatform voor industriële productietechnieken.

Knowhow naar show how

Hoe ziet de Techni-Show 2016 eruit? Industrie 4.0 vraagt tenslotte ook om een Techni-Show 4.0. Zelfde locatie, maar in een nieuw jasje dus. Beleving wordt voor de bezoeker steeds belangrijker, waardoor het beursconcept verschuift van ‘knowhow naar show how’. De beurs wordt een evenement waarbij de bezoeker vooraf al veel meer info krijgt door zich online te oriënteren. De vernieuwde Techni-Show fungeert als een marktplaats en kennis- en netwerkevent waarin verschillende leveranciers met elkaar samenwerken. Met minder fysieke machines en compactere en virtuele 3D-achtige stands.

FPT-Vimag heeft een video gemaakt waarin deze visie wordt verduidelijkt:

Metav

Waar de Techni-Show en ESEF hun bezoekersaantal op peil hielden, zag de gelijktijdig gehouden Metav in Düsseldorf (zie verslag) de toeloop met een kwart verminderen, van ruim 40 duizend naar ruim 30 duizend bezoekers.

 Nu al is bekend dat de twee evenementen voor industriële productietechnieken elkaar in 2016 ontlopen. Metav vindt dan plaats van 23 tot en met 27 februari, terwijl de Techni-Show vasthoudt aan de tweede week van maart.  In 2016 viert de Techni-Show ook zijn 65-jarig bestaan.

Vraag en Aanbod blikt in een speciale bijlage in week 14 uitgebreid terug op de Techni-Show en ESEF 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.