Plaatbewerkers doen het beter

EuroBlech 2014 boekt record op record. Dat geldt ook voor de Nederlandse plaatbewerkers. Plaatbewerking speelt sowieso een grote rol in Nederland. Kijk naar de branchebarometers, die voor de plaatbewerking vaak net iets beter scoort dan andere branches.

Dat blijkt uit de grafiek ‘Branchebarometers Plaatbewerking, Verspaning en Metaalgroothandel. Over bijna de gehele periode mei 2007 – september 2014 doen de plaatbewerkers het beter dan de verspaners en de metaalgroothandel.

De barometer van de metaalgroothandel schiet overigens in die periode alle kanten op, van hoge pieken tot diepe dalen. Dat zal te maken hebben met dat de metaalgroothandel niet alleen levert aan plaatbewerkers maar ook voor een groot deel levert aan de bouw.

Groei in aantocht

Opvallend is dat de metaalgroothandel regelmatig in tegenfase is met plaatbewerking: piekt de plaatbewerking dan dipt de metaalgroothandel. Ook weer niet zo raar is, want als de metaalgroothandel zijn staal aflevert aan de plaatbewerker, levert dat een periode later voor hem omzet op. Uit de grafiek zou je op basis van het voorgaande nu kunnen concluderen dat de plaatbewerkers de komende periode weer gaan pieken.
Niet zo raar, ook gezien de komende EuroBlech, die ook weer voor een piek zal zorgen voor de leveranciers van plaatbewerkingsmachines.

EuroBlech 2014

 En die piek geldt ook voor de komende EuroBlech 2014 van 21 – 25 oktober die met zijn 1.600 exposanten en een netto tentoonstellingsoppervlak van 86.500 m2 over acht hallen een stijging noteert van 5 procent in exposanten en een stijging van 3 procent in de vloeroppervlakte. ‘EuroBlech is ‘s werelds grootste vakbeurs en daarbij economisch en technologisch een trend-barometer voor de plaatbewerkende industrie. Wij zijn ervan overtuigd dat met deze cijfers de show dit jaar een positieve invloed zal hebben op een succesvolle zakelijke en wereldwijde contacten en op een zakelijk goede EuroBlech’, zegt Nicola Hamann, managing director, Mack Brooks Exhibitions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *