Mazak heeft super Techni-Show 2014

Vooral in de weken na de Techni-Show heeft Mazak in Nederland een aantal mooie orders kunnen afsluiten, waarvoor in Utrecht de basis werd gelegd. Luc Creemers, sales manager Benelux voor laserproducten bestempelt de Techni-Show als super; beter dan ze lange tijd is geweest. De vraag gaat vooral uit naar de fiberlaser.

Creemers zei dit op de afgelopen vakbeurs Tube in Düsseldorf. Doorslaggevend voor de keuze voor een fiberlaser zijn volgens de sales manager de lagere operationele kosten van een fiberlaser, die doorgaans op ongeveer een derde van die van een CO2-laser liggen. ‘Men is bereid voor een fiberlaser zelfs iets minder kritisch naar de snijkwaliteit te kijken als het om dikker RVS gaat, waar de fiber nog iets achterblijft qua kwaliteit dan de CO2. Bij dikker staal benadert de fiberlaser de kwaliteit van de CO2 inmiddels.

Inhaalslag

De vraag naar andere Mazak-machines in de Benelux ontwikkelt zich goed. Luc Creemers merkt dat de Nederlandse markt bezig is met een inhaalslag. ‘Wij zien een duidelijk verschil tussen Nederland en België. In Nederland wil men weer investeren en de laatste technieken in huis halen. De Belgische markt is vlak, met name doordat de bouw er nog niet aantrekt.’

Meer over de op Tube aangekondigde nieuwe buislasersnijmachine Tube Gear 150 van Mazak in de Vraag en Aanbod special ‘Lassen, snijden en verspanen’, die verschijnt bij de reguliere editie van 22 mei 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.