Hevami stelt straalmachines centraal op Surface

Hevami oppervlaktetechniek uit Veghel zal op de komende Surface in ‘s-Hertogenbosch vooral het programma straalmachines onder de aandacht brengen. Zo zal het bedrijf de onlangs geïntroduceerd compacte Muldenband (ook wel trommelband genoemd) werpstraalmachine van RUMP Strahlanlagen tentoonstellen.

De basis bestaat uit bestaande technieken die zich reeds vele jaren bewezen hebben, maar nu dus in een compacte uitvoering. Zo is de straalkamer, zoals bij elke installatie van RUMP,  volledig opgebouwd uit 12 procent mangaanstaal. Verder is de machine voorzien van de reeds bewezen efficiënte en onderhoudsvriendelijke R320 turbine die is voorzien van een 7,5 kW energiezuinige motor. Evenals de compacte hangbaan werpstralers van RUMP is ook hier de filterinstallatie volledig geïntegreerd aan de achterzijde van de machine, zodat de machine weinig vloeroppervlakte (circa 3 x 3 meter) nodig heeft en deze in combinatie met de geringe hoogte van 4 meter veelal probleemloos op te stellen is.

Ondanks de compacte bouwwijze, is de machine geschikt voor een vulvolume van 200 liter bij een maximaal chargegewicht van 400 kg en maximaal stukgewicht van 20 kilo met een maximale lengte van 300 millimeter. Naar wens is de machine eventueel ook te leveren met een automatische belader. De machine kan in veel industrieën ingezet worden en is met name ontwikkeld om die klanten te bedienen die tot op heden de stap naar het automatisch stralen te groot vonden. Hevami zal verder een AUER handstraalcabine, type ST-1000-J, tonen, die werkt volgens het injectiestraal-principe. Deze cabine staat bekend om zijn praktische uitvoering en is voorzien van één zijdeur en een aangebouwd patronenfilter. De cabine kan als optie onder meer worden voorzien van een uitrijdbare draaitafel.

Naast de aandacht voor de straalmachines is er ook aandacht voor het verwijderen van ferritisch straalmiddel. Zo zal er een magnetische vloerreiniger gedemonstreerd worden waarmee de gebruiker gemakkelijk ferritisch straalmiddel van de bodem kanverwijderen. Naast vragen over straalmachines en straalmiddelen kunnen klanten bij de stand van Hevami ook terecht voor vragen over de diverse bandschuurmachines, ontbraammachines, polijstmachines en richtmachines.

Hevami, stand 169

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *