De jaarlijkse mkb top honderd komt er weer aan

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Ruim 230 ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf hebben de afgelopen maanden hun innovatie ingediend voor de MKB-Innovatie Top 100 2014. Dit is weer een respectabel aantal. Uit de sector industrie zijn er 42 aanmeldingen binnengekomen.

En er zitten wederom prachtige innovaties bij die vallen onder de categorie Industrie. Dit aantal betekent dat de industrie met ruim 18 procent weer breed vertegenwoordigd is. Samen met een mede-expert panellid mag ik, uit hoofde van mijn functie als hoofdredacteur Vraag en Aanbod, ook dit jaar weer de 42 inzendingen beoordelen. En dat doe ik graag, het geeft een fraai overall beeld van waar het industriële Nederland mee bezig is. Het vervolg is dat onze beoordelingslijst wordt doorgestuurd naar een landelijke jury die de taak heeft uit alle categorieën een top 100 op te stellen. En ik kan u verzekeren dat dit een forse klus is. Uiteindelijk wordt de top honderd op woensdag 11 juni  bekend gemaakt.

Het is voor de 9e keer dat deze lijst met de honderd meest innovatieve bedrijven van Nederland wordt gepresenteerd. Plaats van handeling het hoofdkantoor van Mercedes-Benz Nederland in Utrecht.

De categorieën die er nog meer zijn, zijn ICT, Logistiek en Overig. En daar heb ik dan wel weer wat moeite mee, met de categorie ‘Overig’. Daar kan dus van alles onder vallen, het wordt dan vaak een verzamelbak van de meest uiteenlopende innovaties. Maar goed, het is aan de jury hier wijselijk mee om te gaan.

De MBK-Innovatie Top 100 ligt overigens vanaf dit jaar in handen van de nieuwe Kamer van Koophandel. Vanaf 1 januari 2014 is de nieuwe KvK een landelijke organisatie waarin de Kamers van Koophandel en Syntens Innovatiecentrum hun krachten hebben gebundeld. Dit moet ten gunste uitpakken voor de dames en heren ondernemers. Daar waar binnen het ondernemerschap ondersteuning nodig is op bijvoorbeeld het vinden van juiste informatie bij onder andere export of bij het zoeken naar partners in binnen- of buitenland, kan deze organisatie mkb- ondernemers helpen.


Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: mailto:r.elling@mybusinessmedia.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.