Buigkracht berekenen van vlakke plaat

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Het omvormen van een vlakke plaat naar een 3d-contour is een veel toegepaste productietechniek. Om de plaat te buigen is veel buigkracht vereist. Die kracht moet geleverd worden door een kantbank. Om de maakbaarheid te onderzoeken is het berekenen van de buigkracht van groot belang. Immers als de benodigde buigkracht niet geleverd kan worden door de kantbank, dan is het product niet maakbaar.

Waarom buigkracht bereken?

Het belang van het berekenen van de buigkracht van vlakke platen geldt voornamelijk bij sterkteberekeningen, hoe het zal reageren op belastingen en of de machine de benodigde buigkracht kan leveren. Door de buigkracht te berekenen, kun je ook bepalen welk type materiaal de machine kan bewerken en welke vormen het kan creëren. Dit is belangrijk voor de veiligheid, het gebruiksgemak en voor het behalen van goede resultaten tijdens het buigen van metaal of andere materialen. Het is daarom belangrijk om vooraf de buigkracht van een kantbank te kennen.

Hoe bereken je de buigkracht?

De buigkracht bereken kan gemakkelijk met onze calculator. Deze calculator werkt aan de hand van de onderstaande formule:

F= C*Rm*B*S²/V

F = buigkracht

C = correctiefactor (vaak is dit 1,33)

Rm = treksterkte

B = breedte product

S = plaatdikte

V = groefbreedte

Buigkracht berekenen
Two columns
Vertical
Horizontal
Buigkracht berekenen
Buigkracht
Name Total
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart
Have a promocode?
Promocode Hide Show

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *