ABB neemt ASTI Mobile Robotics Group over

ABB heeft aangekondigd dat het de ASTI Mobile Robotics Group (ASTI) zal overnemen, een wereldwijde fabrikant van autonome mobiele robots (AMR) met een breed portfolio voor alle belangrijke toepassingen die mogelijk worden gemaakt door de softwaresuite van het bedrijf. Hiermee wordt het aanbod van ABB op het gebied van robotica en automatisering uitgebreid, waardoor ABB een compleet portfolio aanbiedt voor de volgende generatie van flexibele automatisering.

ABB neemt ASTI Mobile Robotics Group over
Sami Atiya, directeur van ABB’s Robotics & Discrete Automation afdeling en Veronica Pascual Boé, CEO ASTI. (Foto: ABB)

De overname zal naar verwachting deze zomer worden afgerond. Beide partijen zijn overeengekomen geen details over de overnameprijs bekend te maken.

ASTI, dat in 1982 werd opgericht, heeft haar hoofdkantoor in Burgos, Spanje en stelt meer dan driehonderd mensen tewerk in Spanje, Frankrijk en Duitsland. Vandaag ondersteunt het een van Europa’s grootste geïnstalleerde vloten van AMR’s en heeft het een breed klantenbestand in de automobielsector, logistiek, voeding & drank en farmaceutica in twintig landen. Sinds 2015 heeft het bedrijf een groei van bijna dertig procent op jaarbasis gekend en mikt het op ongeveer vijftig miljoen dollar aan inkomsten in 2021.

‘Met hun toonaangevende portfolio, uitgebreide softwaresuite en diepgaande domeinexpertise in groeisegmenten is ASTI de perfecte keuze voor ons bij het ondersteunen van onze klanten met de volgende generatie flexibele automatisering’, zegt Sami Atiya, directeur van ABB’s Robotics & Discrete Automation business. ‘Met deze overname zal ABB het enige bedrijf zijn dat een volledig automatiseringsportfolio van AMR’s, robots en machineautomatiseringsoplossingen aanbiedt, van productie tot logistiek tot point of consumption. Dit is een gamechanger voor onze klanten, aangezien zij zich aanpassen aan de geïndividualiseerde consument en kansen grijpen die zich voordoen door aanzienlijke veranderingen in de consumentenvraag.’

AMR’s zullen een ongekende mate van flexibiliteit ondersteunen, van productie, logistiek, intralogistiek en fulfillment tot retail- en gezondheidszorgomgevingen. Dit zal de gemeenschappelijke visie van ABB en ASTI mogelijk maken om klanten te helpen de huidige lineaire productielijnen te vervangen door volledig flexibele netwerken, waar intelligente AMR’s autonoom materialen, onderdelen en afgewerkte producten navigeren tussen slimme verbonden werkstations, in fabrieken, logistieke centra, laboratoria, winkels of ziekenhuizen.

ABB neemt ASTI Mobile Robotics Group over
Foto: ABB

ASTI’s AMR-portfolio omvat autonome sleepvoertuigen, goederen-naar-persoon oplossingen, unit carriers en box movers, evenals een uitgebreid softwareaanbod, variërend van voertuignavigatie en -controle, vloot- en orderbeheer en cloudgebaseerde traceerbaarheidssystemen.

Deze zullen worden geïntegreerd met ABB’s portefeuille van robots, machineautomatisering, modulaire oplossingen en softwaresuites, waaronder RobotStudio®, de simulatie- en programmeertool van ABB Robotics, waardoor een unieke en uitgebreide automatiseringsportefeuille voor de klanten van ABB ontstaat.

De overname door ABB Robotics komt kort na de aankondigingen van het bedrijf om robotica-automatisering uit te breiden voor nieuwe sectoren en nieuwe gebruikers, waaronder de lancering van zijn nieuwe GoFa™- en SWIFTI™-samenwerkingsrobotfamilies en de aankondiging dat het de automatisering in de bouwindustrie zal bevorderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.