Aantal faillissementen stijgt licht

Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is iets gestegen. Er zijn in september 8 bedrijven meer failliet verklaard dan in augustus. Het aantal uitgesproken faillissementen blijft laag.

Aantal faillissementen stijgt licht
Foto: CBS

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 816 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend redelijk vlak. Na april 2020 daalde het aantal faillissementen vier maanden op rij en bereikte in augustus 2020 het laagste niveau na augustus 1999. In september nam het aantal faillissementen iets toe.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in september 211 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 40. Dat is er een meer dan in augustus. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in september de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag. 

In de bouwnijverheid werden er 29 bedrijven failliet verklaard, tegenover twintig in augustus. De industrie kende 23 faillissementen tegenover twaalf in augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *