80 Nederlandse bedrijven naar techbeurs CES

80 Nederlandse innovatieve groeibedrijven nemen vanaf 11 januari 2021 deel aan de grootste techbeurs ter wereld, de Consumer Electronics Show (CES). De CES is jaarlijks een ontmoetingsplaats van zo’n 170.000 bedrijven en investeerders uit zo’n 160 landen. Het is de grootste Nederlandse delegatie ooit die de beurs aandoet. 

80 Nederlandse bedrijven naar techbeurs CES
Foto: CES

De deelnemende bedrijven komen uit het hele land en vertegenwoordigen een breed aanbod van oplossingen onder het motto: ‘NL tech solutions for global challenges’.

De beurs vindt meestal plaats in Las Vegas, maar is dit jaar vanwege de coronabeperkingen digitaal. Deze editie duurt niet zoals gewoonlijk vijf dagen, maar vijf weken, waarin de exposerende bedrijven de kans krijgen zich te presenteren aan een wereldwijd netwerk van potentiële klanten en investeerders. Zo levert een bedrijf accu’s met duurzaam opgewekte energie op elke gewenste locatie, en werkt een ander aan een op neutronen gebaseerde scantechniek waarmee binnen een mum van tijd gevaarlijke stoffen op te sporen zijn in bijvoorbeeld bagage op vliegvelden.

Uitdagingen en kansen

Uit een onderzoek van Techleap.nl (2019) blijkt dat uitbreiding naar het buitenland voor Nederlandse groeibedrijven een van de grootste uitdagingen is waar ze ondersteuning bij wensen. Om deze reden organiseren het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat deze beursmissie, in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ook krijgen de deelnemers vooraf professionele begeleiding om hun bedrijf zo effectief mogelijk te promoten. Een goed optreden op de CES kan leiden tot ongekende aandacht.

Het digitale format biedt de Nederlandse groeibedrijven ook nieuwe kansen. Binnen de vijf weken van de CES zullen geselecteerde bedrijven uit de delegatie actief worden verbonden met potentiële klanten en investeerders in landen waar vraag is naar hun specifieke diensten en technologieën. Deze bezoeken zullen worden georganiseerd door het ministerie van EZK opgezette netwerk van 56 innovatieattachés die over de hele wereld zijn gestationeerd – van Brazilië tot Japan en van Singapore tot Zweden. Deze ontmoetingen zullen in elk geval plaatsvinden in San Francisco, Taipei, Tel Aviv, Parijs, Londen, Berlijn en Seoul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *