750 banen weg bij VDL Nedcar

Met de dalende autoverkoop als gevolg van de coronacrisis hoeven er minder auto’s gebouwd te worden. VDL Nedcar laat daarom 750 arbeidsplaatsen verdwijnen, waarvan 600 uitzendkrachten en 150 vaste medewerkers.

750 banen weg bij VDL Nedcar
Foto: VDL Nedcar

Het bedrijf uit Bonn bouwt auto’s voor BMW, die een daling in de verkoop van het aantal Mini’s en BMW X1’s verwacht. In 2020 werden er in Nederland al 22 procent minder auto’s verkocht dan in het voorgaande jaar. Eerder maakte BMW ook al bekend het contract voor de bouw van de X1 niet te verlengen na 2022, ook voor de MINI Countryman kwam geen vervolgorder.

Na de ingreep werken er nog zo’n vierduizend medewerkers bij de vestiging in Bonn. Het bedrijf hoopt de 750 medewerkers zoveel mogelijk weer elders binnen VDL Groep aan het werk te zetten. Ook bestaat de mogelijkheid van een vrijwillige vertrekregeling.

Tegenover het Eindhovens Dagblad vertelt directeur Paul van Vuuren dat hij juist was uitgegaan van een kleine stijging van het productievolume. Hij geeft ook aan dat er later mogelijk nog meer banen moeten verdwijnen.

Ondertussen richt Van Vuuren zich op het vinden van nieuwe opdrachtgevers. Er zou belangstelling zijn vanuit zowel Europa als China.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *