4 miljoen voor AM-Flow voor automatisering AM-industrie

AM-Flow, de in Amsterdam en Brainport Eindhoven gevestigde industriële automatiseerder van additive manufacturing fabrieken, heeft in een series-A investeringsronde 4 miljoen dollar opgehaald. AM-Flow zal de investering gebruiken voor de opschaling van haar AI-gebaseerde computer vision, motion en robotica-oplossingen om 3D-geprinte onderdelen met hoge snelheid en efficiëntie te verwerken.

4 miljoen voor AM-Flow voor automatisering AM-industrie
Geautomatiseerd picking, identificatie, kwaliteitscontrole, sorteren en verpakken. (Foto: AM-Flow)

Deelnemers aan de Series-A-financieringsronde, die werd geleid door BOM Brabant Ventures, zijn additive manufacturing marktleiders Materialise (Leuven, België) en Midwest Prototyping (Blue Mounds, VS), Innovatiefonds Noord-Holland (Amsterdam, Nederland) en de bestaande investeerders Miller Turner en DOEN Participaties.

CEO Stefan Rink: ‘Met deze nieuwe financiering kunnen we onze portfolio van oplossingen uitbreiden en ons marktaandeel vergroten.’

De afgelopen jaren zijn de mogelijkheden en toepassingen van 3D printen enorm toegenomen. De groei van 3D-printen wordt echter beperkt door de afwezigheid van geautomatiseerde productieprocessen: de post-productie (identificatie, kwaliteitscontrole, transport en verpakking) wordt nog steeds door mensen verricht. Dit maakt 3D- printtechnologie tot op heden inefficiënt en te duur voor grootschalige productielijnen.

Door de toepassing van AI gebaseerde machine learning, computer vision en robotica is AM-Flow als eerste ter wereld in staat modulaire oplossingen te leveren om de gehele productielijn te automatiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *