Webtool BMWT voor optimalisatie van magazijn

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

LoReT is de nieuwste webtool van de BMWT en bedoeld als hulpmiddel voor het optimaliseren van logistieke processen en situaties. De tool werd gelanceerd tijdens de Dag van het Magazijn op 23 november.

LoReT is kort voor Logistieke Re-engineeringTool en is de jongste webapplicatie van de BMWT. LoReT is een virtueel magazijn, waarbij zeventien hoofditems geselecteerd kunnen worden, elk vertegenwoordigen ze een aandachtsgebied. Bij elke muisklik licht die specifieke zone in het LoReT-magazijn op en verschijnt er een nieuw venster met zeven deelaandachtsgebieden variërend van lossen goederen, lossen langgoed, automatische laad- en lossystemen tot gasmeting van containers.

Schat aan informatie


Elk van de ruim vierhonderd magazijnonderwerpen in LoReT bevat een schat aan informatie. Bijvoorbeeld over de toepassing en de mogelijkheden van systemen om langgoed te lossen, een investeringsindicatie, een overzicht van leveranciers en een lijstje met voor- en nadelen en verhelderende foto’s die de inzet verduidelijken. LoReT is inmiddels geheel met informatie gevuld en beschikbaar voor direct gebruik.

Veiligheidstool LoRIEt

De tool op de website van de BMWT, die voorheen bekend stond als ‘veiligheidstool’, gaat vanaf heden door het leven als LoRIEt (Logistieke Risico Inventarisatie & Evaluatie Tool). LoRIEt is een veiligheidstool die aansluit op de wettelijke RI&E-verplichtingen. Het is een nuttig hulpmiddel voor het opstellen van een RI&E. Dit online programma is geen extra belasting, maar komt in de plaats van bestaande RI&E-activiteiten.

Geen overbodige vragen

Na het aanmaken van een bedrijfsprofiel, moet eerst aangegeven worden welke onderwerpen van toepassing zijn op het bedrijf. Hiermee wordt voorkomen dat er vragen beantwoord moeten worden die niet van toepassing zijn. Tijdens het aan- of uitzetten van de onderwerpen is direct duidelijk hoeveel vragen er beantwoord moeten worden. Als het invullen van de vragenlijst is afgerond, wordt de veiligheidscore per deelgebied direct zichtbaar, alsmede een benchmark van vergelijkbare bedrijven. Vanuit de deelscores kunnen gebruikers tevens zien welke vragen van invloed zijn geweest op de deelscore, zodat de score optimaal geanalyseerd kan worden. In LoReT kan vervolgens worden gezocht naar oplossingen voor punten waar minder op gescoord is. In de toekomst zal er een directe verbinding komen tussen LoRIEt en LoReT.