Vakbeurs Materials: materialen, analyses, verbindingen en oppervlaktetechnieken

Veldhoven is op 31 mei en 1 juni dé plaats voor materiaal-minnende bedrijven en organisaties uit de Benelux. Dan vindt daar de vijfde editie van de vakbeurs Materials plaats. Dit jaar steunt het evenement op vier logische pijlers: materialen, analyses, verbindingen en oppervlaktetechnieken. Elk met een eigen zone op de beursvloer en elk met een aansprekend congresprogramma. En deze pijlers kunnen niet zonder elkaar…

Materials 2017 krijgt een bredere opzet die alle aspecten omvat van de toepassing van zowel nieuwe als bestaande materialen. De nieuwe formule versterkt de focus op de praktische uitdagingen waarvoor producenten en toepassers van materialen in de technologische maakindustrie en de procesindustrie komen te staan. Organisator Mikrocentrum wil bezoekers aanspreken met herkenbare praktijksituaties en materiaaltoepassingen.

 

Nieuwe opzet

De vakbeurs met congres is in de nieuwe opzet meer dan alleen een beurs over (nieuwe) materialen en materiaaleigenschappen. Er komen ook oppervlaktetechnieken en verbindingstechnieken aan bod, die aansprekende oplossingen voor allerlei gewenste functionaliteiten mogelijk maken. Verder is er op de beursvloer veel aandacht voor oplossingen van allerlei ‘materiaalopgaven’, zoals anti-corrosie, hechting, temperatuurbestendigheid, hergebruik, recyclebaarheid, slijtvastheid, wrijvingsweerstand, UV-bestendigheid en vervormbaarheid. Tot slot komen onderwerpen als analysetechnieken, testen, meten en simuleren uitgebreid aan bod.

 

www.materials.nl