Saco werkt aan omvangrijk luchtvrachttransportsysteem

Een systeem voor luchtvrachtafhandeling waarmee meerdere vliegtuigen binnen vier uur gelost en geladen kunnen worden. Dat was het uitgangspunt van de opdracht die Saco Airport Equipment kreeg van de internationale expressedienst TNT. Fase 1 van deze grote opdracht is afgerond. Fase 2 wordt uiterlijk dit voorjaar opgeleverd.

Het transportsysteem komt te staan op de begane grond van het verbouwde distributiecentrum op vliegveld Bierset bij Luik. Het systeem heeft 250 aangedreven rollenbanen die de luchtvaartcontainers en pallets met goederen vooruit stuwen.

‘In Nederland zijn we het enige bedrijf dat luchtvrachttransportsystemen van deze omvang aankan’, vertelt Marcel Berkers van de afdeling Sales van Saco Airport Equipment. Het bedrijf maakt onderdeel uit van de Smulders Groep in Helmond.


‘Als de luchtvaart en daarmee het goederenvervoer via de lucht blijft toenemen, ziet het ernaar uit dat TNT ook de overige verdiepingen spoedig van transportsystemen gaat voorzien. Er hangt dan ook veel van dit eerste project af, maar tot nu toe verloopt alles volgens planning en naar wens’, zegt Berkers.