Rolan Robotics verkocht aan investeerder

Eigenaar Hans Stam van Rolan Robotics heeft de meerderheid van de aandelen verkocht aan investeringsmaatschappij Ox.

Ox. heeft in Rolan Robotics een belang genomen met als doel de onderneming te ondersteunen en te begeleiden bij het realiseren van de groeiambities.

 

Hans Stam

‘De betrokkenheid van Ox. is gericht op het faciliteren van verdere groei van Rolan Robotics, met behoud van hetgeen er in de afgelopen vijftien jaar is opgebouwd, vandaar dat ik ook graag betrokken blijf in de volgende fase van ontwikkeling van ons bedrijf’, aldus Hans Stam, DGA Rolan Robotics.

 

Awards in het verschiet

‘We zien in Rolan Robotics een onderneming met veel potentieel in de aantrekkelijke markt van industriële robotsystemen. Het bedrijf heeft op eigen kracht al twee keer een nominatie FD Gazelle Award (2008 & 2017) in de wacht gesleept, en het is onze ambitie de onderneming verder te professionaliseren en uit te bouwen, zodat er in de toekomst wellicht nog meer in het verschiet liggen. Uiteraard met behoud van hetgeen waar we goed in zijn, het verkopen, ontwikkelen, implementeren en onderhouden van robotsystemen’, aldus Dirk Jan Renee, partner bij Ox.

 

Rolan Robotics

Rolan Robotics, gevestigd in het Noord-Hollandse Zwaag) is al meer dan vijftien jaar toonaangevend op het gebied van las- en generieke handlingrobots in de markt voor industriële automatisering. Klanten van Rolan Robotics zijn actief in diverse sectoren zoals de metaalverwerkende industrie en de food- en agri sector. De onderneming realiseert een omzet van ongeveer 7 miljoen euro en telt 35 medewerkers. Rolan Robotics laat haar klanten beter presteren door inzet van industriële robotsystemen, daardoor de productie te verbeteren op efficiëntie, ergonomie, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Dat doet ze door het verkopen, ontwikkelen en leveren van maatwerkoplossingen en aanverwante aftersales dienstverlening.