Robojob lanceert whitepaper over industrie 4.0 in de maakindustrie

Robojob lanceert een whitepaper over industrie 4.0 in de maakindustrie. Industrie 4.0, de vierde industriële revolutie, smart factories, voor veel mensen blijven het allemaal erg abstracte begrippen. Maar wat betekent het nu voor een toeleverancier in de maakindustrie of in de CNC-sector? RoboJob geeft woord en uitleg in een whitepaper.

‘De laatste tijd krijgen we regelmatig vragen van onze klanten over industrie 4.0′, zegt CEO Helmut De Roovere. Veel mensen weten niet wat het nu concreet betekent voor een kleine of middelgrote toeleverancier. Daar willen we graag duidelijkheid in brengen.’

Digitale wereld

Voor wie nog niet helemaal mee is: industrie 4.0 verwijst naar de samensmelting van de digitale wereld en de industrie. Sommigen spreken zelfs van de vierde industriële revolutie. De bedrijven van de (nabije) toekomst – de zogenaamde ‘smart factories’ – kenmerken zich door een verder doorgedreven digitalisering waarbij alle machines van het productieproces met elkaar in verbinding staan en onderling communiceren. Een voorbeeld: freesmachines zullen niet langer beladen worden door arbeiders, maar door slimme robots.

Kostenbesparing

De voordelen van deze innovaties zijn talrijk: hogere efficiëntie, productiviteit en flexibiliteit, die op hun beurt leiden tot kostenbesparingen, hogere rendementen en een verhoogde werkvreugde bij de operatoren. Zij kunnen zich immers meer en meer toeleggen op het creatieve deel van de job terwijl de machines en robots het repetitieve, fysieke deel voor hun rekening nemen. RoboJob stelt de whitepaper ‘Industrie 4.0 in de maakindustrie’ beschikbaar op zijn website www.robojob.eu. Iedereen kan de whitepaper gratis downloaden.