Reportage: Snij Noord Heerenveen, totaalleverancier in snijwerk

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Snij Noord uit Heerenveen realiseerde in zeven jaar tijd een forse groei. Vorig jaar werd opnieuw geïnvesteerd in een nieuwe lasersnijmachine en werd het bedrijfspand twee keer zo groot. ‘Deze uitbreiding geeft klanten het vertrouwen dat we daadwerkelijk in staat zijn het complete gamma snijwerk te leveren’, zegt commercieel directeur Gerrit Jellema.

Snij Noord begon zeven jaar geleden als watersnijbedrijf. Ruim een jaar na de start werd het bedrijf al uitgebreid met een bedrijfshal van 800 vierkante meter en een tweede waterjet. Halverwege 2013 kwam de eerste lasersnijmachine, een Trumpf 5KW. Het jaar daarop volgde een tweede lasersnijmachine en in augustus 2016 werd een Trumpf 5060 6×2 meter lasersnijmachine in gebruik genomen.

Deze 5060 lasersnijmachine biedt extra mogelijkheden voor specifiek snijwerk en voor groot lasersnijwerk. ‘De TruLaser 5060 high-end flatbed lasersnijmachine garandeert een hoge productiviteit en efficiëntie. Met de verschillende automatiseringsopties betekent dit dat er nog specialistischer snijwerk uitgevoerd kan worden. Het grote bed maakt het mogelijk groot snijwerk uit te voeren en te leveren’, zegt Jellema.

De investering werpt nu al zijn vruchten af. ‘De uitbreiding zorgt voor een betere interne logistiek en hogere efficiency. Ook kunnen we grotere opdrachten aan en zijn de doorlooptijden korter. We hebben gemerkt dat een klant graag al het snijwerk bij één partij wil kunnen onderbrengen. De uitbreiding en structurele groei van Snij Noord geven klanten het vertrouwen dat we een professioneel bedrijf zijn die dat ook daadwerkelijk kan waarmaken’, aldus de commercieel directeur.


Lees verder in de krant: Jaarlijks realiseert het bedrijf een omzetgroei van circa 15 tot 20 procent.

Contactgegevens
Postbus
Postbus 33
8440 AA Heerenveen
AdresApollo 25
Postcode en plaats
8448 CL Heerenveen
Telefoon0513 622 841
Meer informatieInformatie aanvragen