Plaatwerk in Stuttgart

Een nieuwe beurs en een fonkelnieuw beurscomplex. De plaatwerkbranche kijkt met spanning uit naar de week van 13 tot en met 16 juni, als Blechexpo, de opvolger van de succesvolle Südblech, voor het eerst in Stuttgart plaatsvindt.

Tegelijkertijd organiseert Paul Schall, die voor de organisatie tekent, de nieuwe lasbeurs Schweisstec. Voor de Messe Stuttgart zijn beide beurzen de eerste vakbeurzen in het fonkelnieuwe beurscomplex, dat pas dit najaar officieel open gaat.

Nog voordat het nieuwe beurscomplex in Stuttgart officieel geopend wordt, trekt Schall er met zijn plaatwerk- en lasbeurs al in, samen met de 900 exposanten die in de hallen 3 tot en met 8 hun nieuwste producten tonen. De in totaal 900 exposanten nemen zo’n 60.000 vierkante meter beursvloer af. Daarmee groeit de beurs vergeleken met de vorige editie in Sinsheim met ongeveer de helft. In Sinsheim zat de beurs al jaren aan de grens omdat elk hoekje van het beurscompl,ex gebruikt werd. Schall zegt dat het succes mede te danken is aan zijn beslissing om met de plaatwerkbeurs naar Stuttgart te verhuizen.

‘Door de combinatie te maken met Schweisstec, bieden we bovendien een business platform aan de beide elkaar aanvullende technologieën.’ Tot slot komt de forse groei ook door de huidige boom in de Zuid-Duitse en Oostenrijkse plaatwerkindustrie. (FC)

Meer informatie: blechexpo-messe

Lees meer over beide beurzen in Vraag en Aanbod van deze week, vanaf pagina 19.