zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Layertec maakt beademingsapparatuur van snorkelmaskers


Den Bosch, 6 april 2020
Voor de bestrijding van het coronavirus is er een grote hoeveelheid beademingsapparatuur nodig. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) gebruikt snorkelmaskers om deze in combinatie met een 3D-geprinte klep van Layertec om te zetten naar een beademingsmasker.

Een masker wordt aangesloten op een bestaande ventilator van beademingsapparatuur middels een speciaal hiervoor ontworpen Charlotte-klep. Het idee hiervoor komt van de Italiaanse arts Renato Favero en is uitgewerkt tot een succesvol getest ontwerp door het bedrijf Isinnova. Zij hebben het octrooi voor deze klep gratis beschikbaar gesteld voor ziekenhuizen wereldwijd.

 

Het JBZ benut deze kans en produceert met eigen 3D-printers deze kleppen. Pieter-Jan Scheerlinck en Ton van Spingelen, beide in de rol van medisch technoloog, leiden het project. Om de productie te versnellen, vroegen ze Layertec als 3D-print specialist om bij te springen. Layertec besloot hierop om de gehele capaciteit van zijn 3D-printservice gratis ter beschikking te stellen. Pieter-Jan en Ton zijn blij met de ondersteuning: 'Wij zijn zelf aan het printen maar kunnen natuurlijk elke hulp gebruiken in de capaciteit.'

 

Layertec probeert hiermee een steentje bij te dragen aan de bestrijding van het coronavirus en directeur Arnaud Kooij roept andere 3D-printbedrijven op om hetzelfde te doen: 'Ze hebben de beademingsmaskers hard nodig, laten we zorgen dat we de gezamenlijke printcapaciteit maximaal gebruiken.'

 

Inmiddels zijn er meerdere batches geprint en heeft er een levering plaatsgevonden aan de afdeling Medische Informatie en Communicatie Technologie van het JBZ.

Layertec maakt beademingsapparatuur van snorkelmaskers'
Een batch 3D-geprinte Charlotte-kleppen in een Ultimaker S5. (Foto: Layertec)
1/1
 
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts