Nationaal evenement: ‘Het Nieuwe Ondernemen – MVO in bedrijf

NIEUWEGEIN – Zo’n duizend ondernemers en beleidsfunctionarissen komen aanstaande donderdag, 6 juni, bij elkaar tijdens het nationale MVO-evenement. De organisatie ligt in handen van MVO Nederland. Het evenement is in het Nieuwegeins Business Center. Het handelt over duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en biedt een scala aan activiteiten waaruit elke bezoeker een eigen maatwerkprogramma kan samenstellen.

Rode draad in de activiteiten is ‘aan de slag met MVO’. Tientallen ondernemers en adviseurs zullen de bezoekers helpen bij het beantwoorden van concrete MVO vragen. Op de Boulevard van Het Nieuwe Ondernemen zijn tastbare voorbeelden van circa 60 voorbeeldbedrijven te vinden. In de zogenaamde Inhoudskamers verzorgen topsprekers lezingen en debatten. Minister Jacqueline Cramer van VROM geeft na de eerste 100 dagen van het kabinet Balkenende IV een reactie op het MVO-beleid van de nieuwe regering. Michael Braungart, de bekende Duitse chemicus, zal het concept ‘Afval is voedsel’ verder uitdiepen. Er zijn tientallen coaches beschikbaar om hun kennis en expertise te delen. Daarnaast is het mogelijk om te speeddaten met topondernemers en experts uit het MVO-werkveld.
MVO Nederland is een kennis- en netwerkorganisatie die het bedrijfsleven stimuleert om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De organisatie brengt bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, overheid, onderwijs en onderzoek bij elkaar om gezamenlijk te werken aan effectieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Het midden- en kleinbedrijf vormt het speerpunt in deze activiteiten.
Inl.: www.het-nieuwe-ondernemen.nl

Bij de foto: Minister Jacqueline Cramer (VROM) ia aanwezig op het nationale MVO-evenement. (foto: RVD/Erik Maas)