Morris met ‘anglecheck’ genomineerd voor de Techni-Show Innovatie Awards 2014

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Morris is met zijn ‘anglecheck’ genomineerd voor de Techni-Show Innovatie Awards 2014. Dat is een handschoen met ingebouwd hoekmeetsysteem voor plaatbewerkers. Volgens de jury een mooie combinatie van persoonlijke bescherming en kwaliteitscontrole.

De Anglecheck is volgens de bedenker Morris Solutions het eerste systeem is waarbij een hoekmeetsysteem voor kantbanken geïntegreerd is in een veiligheidsproduct, namelijk de werkhandschoen. De gegevens kunnen over een afstand van 60 meter draadloos worden verstuurd naar de besturing van de kantbank. Desgewenst kan deze dan het buigprogramma aanpassen aan de gemeten waarde. ‘Dit is een wereldwijde innovatie in de plaatbewerkingssector’, is de mening van Morris Giaccone, technical manager Morris Solutions.

Dit is de laatse van tien innovaties die medio januari zijn genomineerd voor de Techni-Show Innovatie Awards 2014. Yamazaki Mazak, Cellro, Cloos Benelux, CNC Consult & Automation, Dibalex, Trumpf Nederland, Wila, Resato en Renishaw zijn de andere negen genomineerden voor de Techni-Show Innovatie Awards 2014.

Handen

Giaccone vertelt over de totstandkoming van het product. ‘Het idee is ontstaan naar aanleiding van vragen van onze klanten naar een hoekmeetsysteem in een acceptabele prijsklasse. ‘Het meest gebruikte gereedschap van een kantbankoperator zijn de handen, die altijd in contact zijn met het product, de te buigen plaat. Het plaatsen van de sensor in een werkhandschoen is dan logisch want daardoor is de Morris Anglecheck altijd samen met de kantbankoperator.’

Sensor

‘De handschoen met Anglecheck is een integratie tussen hightech en veiligheid op het werk (safetytronica). Een kantbank operator werkt hiermee sneller, nauwkeuriger en veiliger’, vertelt Giaccone.
‘In de werkhandschoen is aan de binnenzijde van de wijsvinger een sensor geplaatst die in staat is om de hoek te meten die verkregen is na het buigproces van de kantbank. Ons systeem bevat ook een integratie met ‘wireless technology’ met een software protocol die in staat is om informatie uit te wisselen met het CNC besturingssysteem’, aldus Giaccone.

Over de prijs is nog niets bekend, er wordt nog gewerkt aan de verdere verfijning van de handschoen. Het eerste prototype wordt op de Techni-Show getoond.

Morris Solutions is een jong bedrijf die gespecialiseerd is in het retrofitting van kantbanken en plaatscharen. 

Morris Solutions staat op de Techni-Show 2014 in hal 7, stand A091.

De winnaars van platina, goud of zilver worden op de eerste beursdag van de Techni-Show (11-14 maart) bekend gemaakt. Er wordt ook een publieksprijs uitgereikt, stemmen kan hier.  

 De machine-operator met handschoen met anglecheck aan het werk aan de kantbaank.