MK Technische Handelsgroep lijft Klunder in

Gisteren is Klunder Drachten middels een management buy-in overgenomen
door de MK Technische Handelsgroep van Matthieu Kroon.

Berend de Boer, voormalig directeur-eigenaar: ‘Na vele jaren geef ik het stokje vol vertrouwen over. Klunder Drachten heeft in Matthieu Kroon de ideale overnamekandidaat gevonden. Het bedrijf blijft een privéonderneming, wat naar onze mening belangrijk is voor een succesvolle voortgang.’

Ook Kroon is verheugd met de overname. ‘Klunder heeft een solide reputatie, mooie productlijnen, een hoge mate van automatisering en online zakendoen en kennis in huis. Ik zal proberen voort te bouwen op deze basiswaarden en een toegevoegde waarde voor klanten en werknemers realiseren om het groeiproces te versterken.’

Klunder Drachten is met haar veertig medewerkers een toonaangevende technische groothandel en levert producten en diensten aan de bouw, industrie en overheid door heel Noord-Nederland.

Het familiebedrijf dateert uit 1912 is opgericht door J.F. Klunder en werd in 1976 overgenomen door de familie De Boer. Klunder heeft onder meer hang- en sluitwerk, bevestigingsmateriaal, ijzerwaren, gereedschappen en werkkleding in zijn aanbod. De zorg voor reparaties en de jaarlijkse NEN-keuringen an machines en klimmaterialen neemt het bedrijf voor veel klanten uit handen.

Klunder is verder marktleider en specialist op het gebied van deurtechniek. Uniek is het eigen vakbekwame montageteam, dat als enige groothandel VCA-gecertificeerd is, voor garage- en bedrijfsdeuren, deurautomaten en elektronische sluitsystemen.