Met Club of Metalworking gratis naar de EMO

De organisator van de vakbeurs voor metaalbewerking EMO heeft mei vorig jaar de Club of Metalworking opgericht. Dit lidmaatschap biedt een aantal voordelen bij het bezoek aan de EMO vakbeurs, vertelt Wilfried Schäfer, directeur van de Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken (VDW), de organisator van de EMO.

‘De voordelen van het lidmaatschap kunnen voor het eerst worden benut bij EMO Hannover’, vertelt Schäfer. ‘Het lidmaatschap is gratis en biedt aantrekkelijke diensten. Van geschoolde werknemers tot directeuren, elk lid is welkom – naast gratis toegangskaartjes en gratis kaartjes voor het openbaar vervoer voor de beurzen EMO én Metav, is er een online forum, een nieuwsbrief en een lounge. Lid worden kan via www.clubofmetalworking.de .

September

De belangstelling groeit voor de komende EMO vakbeurs voor metaalbewerking van 16-21 september in Hannover. Op 1 december 2018 hadden zich 1.780 exposanten uit 41 landen ingeschreven. Er is nog wel een slag te maken want de vorige EMO in 2017 trok meer dan 2.200 exposanten.


‘Wij zijn zeer verheugd over de fantastische reactie die de EMO, ‘s werelds grootste vakbeurs voor metaalbewerking, opnieuw van alle kanten heeft ontvangen’, aldus EMO-commissaris-generaal Carl-Martin Welcker. ‘De exposantengids toont een duidelijk pluspunt in vergelijking met de laatste EMO’, vervolgt hij. De meeste marktleiders komen in september naar Hannover. Zover nu bekend zijn dat DMG Mori, FFG, Mazak, Siemens, Grob, Doosan, Fanuc, Okuma, Makino, Index, GF Machining Solutions, Chiron, Trumpf, SLM, Stratasys, Paul Horn, Iscar, Sandvik, Kuka en vele andere. Dagelijks worden er nieuwe bedrijven toegevoegd.  

Welcker: ‘Het is ook verheugend dat veel exposanten hun standruimte hebben vergroot en dus nog representatiever zijn dan de vorige keer. Het motto is ‘Smart technologies driving tomorrow’s production’. Er is een nieuwe expositie onder de naam IoT – Internet of Things, waarmee de beurs steeds meer een platform wil zijn voor netwerken in de productie.’ Wilfried Schäfer legt uit: ‘Het IoT in de productie biedt een volledig overzicht van de centrale aspecten van netwerken, waaronder gegevensbeveiliging, gegevensanalyse, procesbewaking, predictief onderhoud, slim gegevensbeheer en nog veel meer.’
Uit Nederland hebben zich inmiddels zestien bedrijven aangemeld, waaronder Cellro, Hembrug, Van Hoorn Carbide, Unisign, Style, Schut, Hauzer, Halter, en DoAll. 

www.emo-hannover.de