Materiaalinnovatie krijgt podium op beursvloer met tentoonstelling ‘Incredible Interiors’

Evenementenhal heeft in Materia een nieuwe samenwerkingspartner gevonden voor drie vakbeurzen, waaronder Interieurbouw Vakbeurs Hardenberg. Materia – het leidende internationale platform op het gebied van materiaalinnovatie – stelt speciaal voor Interieurbouw Vakbeurs Hardenberg een materialententoonstelling op maat samen.

Per tentoonstelling selecteert Materia circa zestig vernieuwende en inspirerende materialen in relatie tot het gekozen thema. Voor Interieurbouw Vakbeurs Hardenberg (11, 12 en 13 oktober) is het thema ‘Incredible Interiors’, waarbij materialen voor het interieur van de toekomst de hoofdrol spelen. Alle materialen hebben een afmeting van 40×40 cm en zijn voorzien van info-labels met daarop de technische en sensorische eigenschappen samen met een korte uitleg over het materiaal.

Evenementenhal is erg verheugd met deze samenwerking. ‘De toekomst van interieurarchitectuur, design en materiaal is namelijk enorm spannend en uitdagend. Met Materia hebben wij een geschikte partner gevonden om hier aandacht aan te geven. Bovendien willen wij vernieuwend zijn door samen met Materia de eerste stappen te zetten om innovaties een podium te geven op de beursvloer’, zegt Harjan Groenhof namens Evenementenhal. 

Materia geeft op hun beurt aan dat de digitale (r)evolutie vandaag de dag ongekende mogelijkheden biedt voor een nieuwe vormentaal, nieuwe materialisatie en een eigen ornamentiek. Een andere belangrijke trend die ook terug te zien is op Interieurbouw Vakbeurs Hardenberg: de werkwijze volgens de circulaire economie, zoals de ontwikkeling van hernieuwbare grondstoffen en het recyclen van de kunststoffen en minerale stoffen.

Innovaties van grenzeloze mogelijkheden

Materia laat op Interieurbouw Vakbeurs Hardenberg de vrijwel grenzeloze mogelijkheden zien van de materialen van de toekomst voor de interieurbouw, zoals leer gemaakt van fruit of behang van schelpen. Maar denk ook aan textiel dat oplost in water, isolatie gemaakt van zeewier, koffiedrab panelen of bioplastic van krabpantser.

Interieurbouw Vakbeurs Hardenberg

Interieurbouw Vakbeurs Hardenberg vindt plaats op dinsdag 11 tot en met donderdag 13 oktober. Voor het volledige programma en toegangskaarten: www.evenementenhal.nl/interieurbouw.