POM naturel prijs

Wekelijks overzicht van de huidige POM naturel (polyoxymethyleen) prijs. De prijzen zijn richtprijzen in euro per ton.  De prijzen zijn ingeschatte gemiddelden tussen in vakliteratuur gepubliceerde bruto contractprijzen en de netto spotprijzen. De prijzen worden gegeven voor virgin, maalgoed en regranulaat.

Virgin
Virgin kan worden gedefinieerd als ongebruikte grondstof die nooit een andere bewerking heeft ondergaan dan voor de productie ervan.

Maalgoed
POM naturel maalgoed is gesorteerd POM naturel plastic, dat eerst is geperst en daarna tot snippers is vermalen van ongeveer 10mm.

Regranulaat
Regranulaat is gerecycled kunststof. Het recyclingproces begint met het sorteren en reinigen van het POM maalgoed. Vervolgens wordt de gesorteerde kunststof samengesmolten tot nieuwe grondstof en vermalen (granuleren) tot korrelvorm.

De prijzen van regranulaten en maalgoed volgen met vertraging de prijzen van de originele materialen. Bepalend is de continuïteit van kwaliteit en beschikbaarheid. Wel is sprake van grote verschillen met de aangegeven richtprijzen wanneer het te leveren recyclaat uit meerdere soorten bestaat.