Maintenance : Virtueel Reality live

Hoe weet je of een installatie goed te onderhouden is al voordat hij gebouwd is? En hoe plaats je de digitale informatie boven op de werkelijkheid? Virtual reality en augmented reality zijn twee begrippen die vaak in één adem worden genoemd maar duidelijk verschillend zijn. Bij Maintenance NEXT zorgt iTanks met een eigen virtuele beursvloer voor meer duidelijkheid.

Ron vaz Dias, directeur van de stichting iTanks: ‘Virtual reality zien wij als de NEXT reality in maintenance, engineering & education.’


Zo’n vijftien partijen presenteren zich op het iTanks-paviljoen in een VR-omgeving op de beurs. ‘Bezoekers’ van deze virtuele beursvloer gaan met behulp van een professionele VR-bril naar een virtuele weergave van de Rotterdamse Onderzeebootloods. Hier tonen de iTanks-partners zich met verschillende showcases die uiteenlopen van eenvoudige videopresentaties tot complete 3D-omgevingen van een stuurhut of een oefenfabriek. Het is er niet, maar je bent er wel.


In de iTanks Arena worden pitches verzorgd door startups en innovatieve partijen. Daarbij wordt zoveel mogelijk de link naar VR en AR gezocht. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de Hololens. Dit is een speciale VR-achtige bril met transparante glazen, sensoren en camera’s. Hierbij wordt het beeld dat de drager ziet, aangevuld met digitale objecten in 3D. Je kunt als gebruiker om het digitale object bewegen alsof het er echt is.


Registreer voor een gratis bezoek via www.maintenancenext.nl .