PP Copoly

Wat is PP copoly?

PP copoly staat voor polypropyleencopolymeer en is op te delen in verschillende types copolymeren, waaronder statistische of random copolymeren en blokcopolymeren.

Statistische propyleencopolymeer wordt geproduceerd door etheen en propeen samen te polymeriseren. Het bevat etheeneenheden, meestal tot 6% van de massa, willekeurig opgenomen in de polypropyleenketens. Deze polymeren zijn flexibel en optisch helder, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen die transparantie vereisen en voor producten die een uitstekende uitstraling vereisen.

Propyleenblokcopolymeer bevat een hoger etheengehalte (tussen 5 en 15%). Het heeft co-monomeereenheden die in een regelmatig patroon (of blokken) zijn gerangschikt. Het regelmatige patroon maakt de thermoplast taaier en minder bros dan het willekeurige copolymeer. Deze polymeren zijn geschikt voor toepassingen die een hoge sterkte vereisen, zoals industrieel gebruik.

Wat is de prijs van PP copoly?

De prijzen van PP copoly zijn wekelijks wisselend en worden gegeven door een gemiddelde te berekenen tussen gepubliceerde contractprijzen en actuele spotprijzen op de markt. Volume speelt hierin een belangrijke rol.