HDPE : hoge dichtheid polyetheen

Wat is HDPE?

HDPE is een afkorting van High Density Polyetheen, of hoge dichtheid polyetheen en is een kunststof gemaakt van aardolie. Ongeveer een kwart van het gefabriceerde polyetheen is van het HDPE-type. HDPE kunststof is een stug, sterk en ondoorzichtig waterafstotend plasticsoort. Het overige driekwart wordt gebruikt voor LDPE, de zachte variant van dit plasticsoort. Waar LDPE met een hoge druk wordt geproduceerd, wordt HDPE met een lage druk geproduceerd. Daarmee blijven de moleculen zoveel mogelijk intact en daarmee houdt het ethyleen zijn hardheid.

Waarvoor wordt HDPE gebruikt?

Van HDPE worden vaak platen en buizen gemaakt. En die platen worden gebruikt voor onder andere zwembaden, chemische baden, silo’s en waterbeheersystemen. De buizen worden toegepast als drinkwaterleiding, gasleiding of rioolleidingsystemen.

Wat is de prijs van HDPE?

HDPE – Polyethyleen is vanwege haar unieke eigenschappen en de goede prijsverhouding een van de meest toegepaste kunststof in de industrie. De kunststofprijzen van HDPE worden als HDPE extr. en HDPE spg. getoond.