Acrylonitril butadieen styreen

Acrylonitril butadieen styreen, ook wel afgekort als ABS, is een kunststof dat een samenvoeging is van drie verschillende stoffen. Namelijk acrylonitril, butadieen en styreen. Vandaar de naam ABS. De grondstof acrylonitril butadieen styreen wordt geleverd in ABS naturel en ABS zwart. Door met zwart grondstof te werken is het product volledig ondoorzichtig en zwart. Zaag- en snijranden zijn daarmee ook zwart.

Wat is acrylonitril butadieen styreen?

Acrylonitril butadieen styreen is een copolymeer en thermoplast materiaal. Het materiaal heeft weinig neiging tot krimp en is slagvast. Dit zorgt ervoor dat ABS vormvast is en dat maakt het name geschikt voor starre voorwerpen. Het wordt daarom ook gezien als een sterker alternatief dan polystyreen. Door de thermoplast is ABS niet bestendig tegen hoge temperaturen.

Eigenschappen en toepassingen van ABS

Acrylonitril butadieen styreen bestaat uit 5 tot 30% uit 1,3 butadien en daarnaast circa 50% uit styreen. Het overige bestaat uit acrylontril. Doordat het eenvoudig te spuitgieten is, levert dit een glad en stevig voelend plastic op. Lego is een van de bekendste gebruikte toepassing. De toepassingen wordt vaak gedaan in combinatie met andere materialen. Het materiaal is te boren, frezen, zagen en verlijmen. Het wordt met name binnen gebruikt aangezien het materiaal niet UV-bestendig is.

Markprijzen acrylonitril butadieen styreen: ABS zwart en ABS naturel

Wilt u weten wat de marktprijzen zijn acrylonitril butadieen Styreen? Vraag&Aanbod heeft voor u actuele marktcijfers verzameld en in een duidelijk overzicht weergegeven. Wij hebben ABS prijzen onderverdeeld in ABS zwart prijzen en ABS naturel prijzen. De markt is continu in beweging en hierdoor kunnen de prijzen wekelijks wijzigen. De prijzen zijn een gemiddelde van contractprijzen en actuele spotprijzen in de markt.

Meer markprijzen ontdekken?

Vraag&Aanbod weet wat er speelt in de markt. Alle marktprijzen voor de maakindustrie vindt u overzichtelijk op één rijtje. Wij updaten onze marktprijzen wekelijks. U vindt onder andere de staalprijzen, metaalprijzen, kunststofprijzen en schrootprijzen. Zo weet u wat er speelt in markt.