Immo levert staalproductiefabriek aan Stalobrex in Polen

De Immo Industry Group (IIG) heeft in Wysoka (Polen) een veelomvattende staalproductiefaciliteit opgeleverd aan Stalobrex, een dochteronderneming van ArcelorMittal.

‘De succesvolle oplevering van de Stalobrex-faciliteit in Wysoka is een bevestiging van IIG’s mogelijkheden om technisch veeleisende projecten te ontwikkelen en bouwen,’ aldus André Kerremans, general manager van IIG Poland. IIG is een pan-Europese ontwikkelaar van industrieel maatwerk-vastgoed met een vestiging in Eindhoven .

De ontwikkelaar ontwikkelde het gebouw conform de plannen van ArcelorMittal’s projectmanagers. Speciale aandacht ging daarbij uit naar de gebouwstructuur en vloeren. In de nieuwbouw worden 11 bovenloopkranen ingezet, waarmee zware constructies tot maximaal 16 ton over een afstand tot 100 m kunnen worden gemanoeuvreerd.

Landbouw en bouw
Stalobrex vervaardigt stalen producten voor landbouw- en bouwmachines, vorkheftrucks en treinstellen. Daarnaast worden er producten gemaakt voor andere staalconstructies, zoals bruggen en boorplatformen.

In de nieuwbouw in Wysoka nabij Katowice worden verschillende bewerkingen uitgevoerd, waaronder plasmasnijden en lasersnijden , kogelstralen, slijpen, precisiebewerken, buigen, lassen en coaten. De productieruimte omvat een oppervlakte van 8.500 vierkante meter; daarnaast omvat de nieuwbouw 1.000 vierkante meter kantoorruimte en technische faciliteiten.