Honess machinefabriek ruim 30 jaar partner in ponstechniek

Honess machinefabriek heeft meer dan 30 jaar ervaring in het bouwen van standaard- en klantspecifieke ponsmachines voor zowel buis- als profielbewerking. Het bedrijf ontwerpt, construeert en bouwt betrouwbare productiemachines die scoren op het vlak van duurzaamheid, precisie en bedieningsgemak.

Besturingstechniek is bij de ontwerpen van Honess een zeer wezenlijk onderdeel, omdat bedieningsgemak mede bepalend is voor de snelheid en accuratesse waarmee de gebruiker gaat produceren.

Pons-/knipinstallatie

De automatische pons-/knipinstallatie is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die voornamelijk producten uit handelslengte stripmateriaal in kleine tot middelgrote series produceren. De machine laat zich kenmerken door een hoge productiesnelheid, snelle gereedschapwissels, een gebruiksvriendelijke bediening en de compacte samenbouw. Wanneer een bundel stripmateriaal op de horizontale materiaalbuffer afgelegd wordt, kan de machine vanuit deze buffer geheel automatisch en onbemand strippen selecteren, gaten ponsen en het materiaal op de gewenste lengte afkorten.

Afkorten

Op lengte afkorten kan recht zijn, of recht met radiusvormen of beide. Striplengten zijn circa 6 tot 7 meter, min. 25 tot max. 100 mm breed en dikten van circa 3 tot 10 mm. De gereedschapcassette is voorzien van knipstation voor max. recht 100 x 10 mm dik, knipstation voor radiusvormen tot circa 60 mm breed en 6 dik en drie ponsstations voor max. rond 32 x 8 mm dik of andere gatvormen.

Buizenponsinstallatie

Buizenponsmachines kunnen handbediend/semi-automatisch of geheel automatische met bundel- of bunkermagazijnaanvoer geleverd worden. Ponsmachines kunnen modulair opgebouwd worden om alleen verticaal of horizontaal te ponsen of combinaties daarvan, met mogelijk meerdere gatvormen. Buisafmetingen van 100 x 60 x 4 mm en buislengte tot 7 meter, een snelwisselsysteem voor gereedschap en gebruiksvriendelijke programmeerbaarheid met maken de machines compleet.