Groep Plaatverwerkende Industrie van Nevat viert 20-jarig jubileum

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Samenwerken en van elkaar leren heeft de plaatverwerkende industrie de afgelopen twintig jaar sterk gemaakt. Dat is de belangrijkste conclusie die werd getrokken tijdens het 20-jarig jubileum van Groep Plaatverwerkende Industrie (GPI) van Nevat dat op 27 november in Kasteel Muntsoort werd gevierd.

Na de officiële opening door voorzitter Adrie Kodde van WBM Staalservice, hield FME-voorzitter Jan Kamminga een toespraak over de actuele ontwikkelingen omtrent de kredietcrisis. Hij wees beschuldigend naar de banken die veel leed hebben veroorzaakt, waardoor nu gezonde bedrijven in de problemen komen. Als tip gaf hij twee belangrijke punten: maak toekomstscenario’s voor je bedrijf en koester je goede technisch personeel.

Leden van het eerste uur

Na dit gloedvolle betoog namen twee leden van het eerste uur het woord: Harry van Opdorp (BOZ) en Foppe Atema (GOMA). Zij spraken in hun presentatie over een stuk van de geschiedenis. De GPI heeft gedurende de twintig jaar van haar bestaan een aantal belangrijke mijlpalen behaald. Het belangrijkste resultaat is de in 2001 door de sector geïnitieerde bedrijfsvergelijking. Deze heeft mede de impuls gegeven tot de inmiddels succesvolle Nevat Benchmark. Een ander bijzonder sterk aspect van de vereniging is het onderlinge netwerk. Een punt dat beide heren onder de aandacht brachten is het samenwerkpotentieel. Op dit gebied is nog veel groei mogelijk. Van Opdorp en Atema deden een oproep om juist in deze zware economische tijden met elkaar samen te werken. Naast het officiële stuk luisterde een vuurspuwer het jubileum op.

De Groep Plaatverwerkende Industrie telt 45 bedrijven en is een van de oudste sectoren binnen Nevat. De 45 bedrijven hebben een omzet van 350 miljoen euro en er zijn ongeveer 2.500 fte’s werkzaam. De sectorgroep is ontstaan rond de beurs VAT.