Flatfield overgenomen door NCAB Group

Flatfield Multiprint uit Tiel is overgenomen door de Zweedse NCAB Group. NCAB Group verwerft 100% van de aandelen van Flatfield. De overname zou rond de zeventien miljoen euro hebben gekost.

Het Gelderse Flatfield levert printplaten aan de auto-industrie en electronicafabrikanten in Duitsland en de Benelux. Deze platen koopt het bedrijf in bij Chinese fabrikanten. Idgar van Kippersluis, managing partner van Standard Investment (de verkopende partij), vertelt aan het FD dat leveringen vanuit China weer op gang komen en dat Flatfield een grote voorraad had, waardoor er vooralsnog geen problemen zijn.

De Zweedse NCAB Group is leverancier van printplaten aan onder andere de medische industrie, spoorwegen en ruimtevaart en defensie. Het bedrijf heeft zelf ook fabrieken in China. Naast China en Zweden heeft het bedrijf onder andere vestigingen in de BS, de Benelux, Italië, Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

‘Aangezien de markt voor de levering van printplaten zich blijft ontwikkelen, is dit een uitstekend moment om de volgende stap te zetten’, zegt Arjan Sinoo, managing director bij Flatfield. ‘De belangrijkste voordelen die de fusie met NCAB Group oplevert, is de toegang tot hun uitgebreide netwerk van productielocaties in China en tot hun overige, wereldwijde faciliteiten.’

Ook voor NCAB Group zijn er voordelen, zo vertelt CEO Hans Stahl: ‘Dit maakt ons de onbetwiste nummer één PCB-leverancier in de Benelux. Ook zal het onze positie in Duitsland verstevigen doordat we beter in staat zullen zijn om onze klanten een hoger niveau aan service en technische ondersteuning te bieden. Ook levert het meer productievolume in onze fabrieken in China.’