Faillissement Gibas Numeriek maakt tongen los op vraagenaanbod.nl

Het faillissement van Gibas Numeriek (Europe Numeriek) maakt de tongen los bij de bezoekers van vraagenaanbod.nl.

Het faillissement beweegt zowel critici als steunbetuigers tot het plaatsen van hun meningen op vraagenaanbod.nl.

Kwalificaties als ‘arrogantie ten top’, een ‘groepje mislukkelingen’ en reacties op het vermeende luxueuze wagenpark van de bestuurders van Gibas staan lijnrecht tegenover steunbetuigingen van klanten en medewerkers: ‘we hopen dat jullie snel doorstarten’ en ‘trots op Gibas op mijn werkkleding’.

Steven Gijsen

Directeur Steven Gijsen moet het opvallend genoeg vaak persoonlijk ontgelden. Zo verwijt ‘Wim’: ‘Steven, het verwondert mij helemaal niet dat dit gebeurd is, ik had het veel vroeger verwacht. Toen het harder begon te gaan voor jouw schakelde je over op the ‘higher class’ vrienden, die enkel de geur van geld kennen. Je moest gewoon continue op je toppen van je tenen lopen om mee te kunnen doen met de ‘beau monde’ met het echte grote geld.’

Aan de andere kant ‘staat jouw personeel achter je’, zo schrijft ‘Marieke’.

Hoge bomen

Het woord arrogantie komt meerdere keren naar voren als het gaat om directie en verkoop van de leverancier van onder andere draai-, frees en slijpbanken, automatiseringssystemen en gereedschappen. ‘Beste Gijsen, hoge bomen vangen veel wind, arrogante bomen kraken om’ laat ‘Noel’ op dichterlijke wijze weten op vraagenaanbod.nl.

Europe Numeriek te Almere, beter bekend als Gibas Numeriek, werd door de rechtbank Midden-Nederland failliet 13 mei verklaard. De werkzaamheden worden vooralsnog ‘gewoon’ voortgezet. Het bedrijf is ook normaal bereikbaar.

Volgens een medewerker werkt curator Karskens momenteel aan een doorstart. De importeur van metaalbewerkingsmachines en automatiseringssystemen zou getroffen zijn door de economische situatie en onbetaalde facturen.