Emcon biedt productiefaciliteiten en infrastructuur in China

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Emcon biedt hulp aan bedrijven, die zelf in China willen gaan produceren. Alle faciliteiten heeft het Panningse bedrijf in China beschikbaar: inkoop, productie-organisatie, , kwaliteitsbeheer, logistiek, voorraadbeheer en financiële afhandeling.

Dit doet Emcon samen met partner Polaris in Shanghai, waar 15 medewerkers het hele productieproces inclusief de gehele afwikkeling begeleiden. Een gesprek met Jan Raijmakers, Frank van Grunsven en Johan Peeters die sinds 2006 samen het bedrijf runnen en sindsdien succesvol met behulp van hun netwerken in China en andere lagelonenlanden toeleveren aan de Nederlandse markt.

Faciliteiten in China

Jan Raaijmakers: ‘Op dit moment zijn we in Shanghai gestart met verspanings- en assemblageactiviteiten voor de Amerikaanse bedrijven Connectors Unlimited en Lantech.’ Raaijmakers wil er nog niet veel over kwijt, wel dat ze op dit moment in gesprek zijn met twee toeleverende bedrijven die willen gaan produceren binnen dit concept. ‘Wij zijn geen handelsmaatschappij of bemiddelaar die lukraak technische producten uit China en andere lagelonenlanden haalt en hier levert, maar wij werken samen met onze partnerfirma Polaris in Shanghai’, aldus Raijmakers.
‘Bedrijven die willen gaan produceren in China kunnen behalve van de productieruimte ook gebruik maken van de indirecte organisatie die binnen ons partnerbedrijf Polaris in Shanghai aanwezig is. Die regelt de inkoop en verzorgt de kwaliteitsbeheersing. Volgens Raijmakers is dat voor West-Europese bedrijven een hele veilige en laagdrempelige manier om productie in het lagelonenland China te gaan doen.

‘Het enige wat wij vragen van onze klant is om aan te geven hoe de producten geproduceerd moeten worden, dus technische kennisoverdracht. Daarnaast zal de klant ook de juiste productiemachines beschikbaar moeten stellen. Het overige wordt compleet door ons verzorgd’, aldus Raijmakers.

Verspanen op westerse kwaliteit

Hij vervolgt: ‘Omdat wij het hele toeleveringsproces, zowel hier als in China, intensief begeleiden kunnen we gerust stellen dat onze performance op een goed Westers niveau ligt.
Polaris heeft eigen productiecapaciteit op verspaningsgebied. Je kunt dus als Europees bedrijf bij ons ook capaciteit inhuren; een semi-productie dus.’

Emcon