Drie generaties Kinkelder: ‘We zijn nog altijd de smid op de hoek’

Door het maken van zaagbladen is de naam Kinkelder bekend geworden in de industrie. Wereldwijd gebruikt elke vakman in de metaal wel eens een zaagblad van het bedrijf. Inmiddels staat de derde generatie, kleinzoon van oprichter Piet de Kinkelder, Pieter de Kinkelder aan het roer bij Kinkelder Metal Solutions.

Naast het zaagbladenbedrijf blijkt er veel meer mogelijk te zijn bij het zusterbedrijf van Kinkelder: Kinkelder Metal Solutions. Het begon allemaal in 1945 met het ontwerpen en produceren van een sproeimachine voor een plaatselijke fruitteler. Doordat Piet de Kinkelder in de oorlog al zijn gereedschap had verstopt voor de Duitsers, kon hij direct na de oorlog met zijn bedrijf starten. Begin jaren ‘60 kwam de productie van zaagbladen op gang onder de naam Kinkelder. Na pionierswerkzaamheden in het zelf lasersnijden van de zaagbladen is in 1994 Kinkelder Lasersnijtechniek ontstaan, als toeleverancier van plaatwerk. In 2015 kwam de kleinzoon van Piet de Kinkelder, Pieter aan het roer van dit bedrijf. De bedrijven A18metaal, ook van Kinkelder en Kinkelder Lasersnijtechniek gingen vanaf dat moment verder onder de naam Kinkelder Metal Solutions. Negen jaar eerder bundelden de bedrijven Kinkelder Lasersnijtechniek en A18metaal de krachten al door een nauwere samenwerking.

Zijn er belangrijke ontwikkelingen in uw bedrijf? Mag één van onze verslaggevers bij uw bedrijf komen kijken en wilt u met een bedrijfsreportage in Vraag en Aanbod? Neem contact op met de redactie, redactie@vraagenaanbod.nl, 0570-50.43.92

Lees verder: ‘In een bepaald opzicht zijn we nog altijd de smid op de hoek.’