‘De schrikreactie is eraf’

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Han Schoppink CEO en eigenaar van MFE Group in Eerbeek en Kampen, met 100 fte’s ziet diverse ontwikkelingen binnen het coronatijdperk. De redactie van Vraag en Aanbod heeft voor de zesde keer een aantal maakbedrijven benaderd om te kijken hoe het gaat met alle perikelen rondom het coronavirus en de strengere maatregelen die er zijn genomen.

‘Allereerst zagen we bij ons machinebouw, service- en onderhoudsbedrijf vooral in het begin dat de klanten stops zetten op het onderhoud, het werd uitgesteld dus. Deze eerste schrikreactie is er nu wel af. Voor de service en het onderhoud bij onze klanten werken we met dedicated teams. Deze teams worden toegewezen per klant. We merken toch al wel dat het weer de goede kant op gaat, zeg maar naar de pré-corona periode. Aan de andere kan is het afwachten hoe het met de orderportefeuille gaat. We zien bijvoorbeeld dat veel opdrachten pas op het laatste moment worden afgetikt. De opdrachten voor na de vakantieperiode is op dit moment onvoldoende voor de dekking van onze activiteiten.’

Kijkend naar da grootverspanende activiteiten is deze tak binnen MFE veel meer gericht op de internationale markten. ‘Hierbij merken we dat er veel meer ruis op de lijn zit. Zo komen bepaalde materialen uit Italië veel later dan gepland binnen of sommige helemaal niet. Dat is natuurlijk wel lastig en dat geeft behoorlijk wat hinder.’ Schoppink heeft geen gebruik kunnen maken van de eerste NOW-regeling. Wel denkt hij in aanmerking te komen voor NOW-2.

De MFE Group staat voor een compleet pakket aan productiemiddelen en dienstverlening. Internationaal levert het bedrijf vanuit MFE Machining & Construction BV grote (samengestelde) producten en gelaste constructies met hoge precisie met lengtes tot twintig meter en gewichten tot tachtig ton. MFE heeft productievestigingen in Eerbeek en Kampen. De verkoop vindt plaats vanuit Eerbeek. Binnen MFE Engineering & Industrial Maintenance BV is het bedrijf actief op het gebied van reparatie, service en onderhoud binnen diverse industrieën en voert het modificaties en machinebouw uit binnen de papier- en betonindustrie.