Blog Rolf Elling: ‘Helpt elkander’

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Zo langzamerhand krijgt het leven zijn normale gezicht weer een beetje terug. Ten minste als je kijkt naar de bedrijvigheid in de maakindustrie. Vooral voor de grotere bedrijven een hele opluchting dat het personeel weer op kan komen en daadwerkelijk aan het werk kan. Voor de kleinere bedrijven lag dit enigszins genuanceerder. Deze konden in zijn algemeenheid wel behoorlijk doorwerken.

Juist nu moeten we binnen de maakindustrie elkaar ondersteunen en helpen om deze heftige periode goed door te komen. Zeker gezien de enorme economische belangen die de maakindustrie in zich heeft voor Nederland.

In de gesprekken die we als redactie hebben met de maakbedrijven over de gevolgen van het coronavirus valt overigens wel op dat bedrijven uit onze doelgroep, het midden- en kleinbedrijf, vrijwel allemaal hebben doorgewerkt de afgelopen maanden.

Gezondheid van de medewerkers en hun familie staat veruit bovenaan. Hierna komen de bedrijfsbelangen. Zo hoort het ook. En echt veel klagen, uitzonderingen daargelaten, doen ze niet zo snel. En dat is positief. Ook hebben de ondernemers de plannen klaar liggen als het zometeen weer helemaal los gaat.

En zo hoort het ook, het getuigt van krachtig ondernemerschap waarbij de ondernemers niet snel bij de pakken neer gaat zitten. Elkander een beetje helpen en ondersteunen, juist nu.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod