Bedrijfstakschool AntonTijdink start opnieuw opleiding Lascoördinator (RWC)

Bedrijfstakschool AntonTijdink start op 3 maart 2016 weer met de RWC-B cursus. Op woensdag 17 februari om 19.00 uur is er een informatieavond over deze cursus.

Sinds 1 juli 2014 moet er voor staal- en aluminiumconstructies die constructief worden toegepast als bouwproduct een CE markering worden afgegeven. Er zijn inmiddels veel opdrachtgevers en verzekeringsmaatschappijen die CE markering vereisen en zelf de check doen bij de bedrijven. Uit onderzoek is gebleken dat nog veel metaalbedrijven niet voldoen aan deze regelgeving (EN1090). Mogelijk omdat er nog weinig sancties opgelegd zijn. Maar men dient zich te realiseren: het is niet de vraag óf er gecontroleerd zal worden, maar wannéér.

De lascoördinator (Responsible Welding Coördinator) is een vereiste uit EN1090 en vervult een belangrijke taak in het FPC-systeem. Van de lascoördinator wordt een bepaald kennisniveau verwacht. Met het RWC diploma kan men direct aantonen over het benodigde kennisniveau te beschikken voor EXC-2.
Bedrijfstakschool Anton Tijdink heeft sinds 19 juni 2013 de erkenning voor de opleidingen RWC-B en -S volgens EWF guideline 652. (Responsilbe Welding Coördinator, level Basic of – Specific.) De cursus bestaat naast theorielessen en seminars uit een tussentijds- en eindexamen dat georganiseerd wordt door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). 


Lascursus RWC-B Bedrijfstakschool Anton Tijdink