Alert en realistisch blijven

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Henk-Robert ten Cate, directeur van de O. de Leeuw Groep heeft ook tijdens de intelligente lockdown klanten goed kunnen helpen om door de moeilijke periode heen te komen. De redactie van Vraag en Aanbod heeft voor de zesde keer een aantal maakbedrijven benaderd om te kijken hoe het gaat met alle perikelen rondom het coronavirus en de strengere maatregelen die er zijn genomen.

Onder de O. de Leeuw Groep vallen zes bedrijven die toeleveren aan de industrie en de bouwsector. ‘We waren er content mee dat onze bedrijven vanaf de intelligente lockdown met toepassing van protocol mochten en ook konden doorwerken. We hebben dan ook geen stilstand gehad in onze zes bedrijven. Nu kunnen we vaststellen dat we een prima eerste kwartaal hebben gedraaid en dat stelt ons tevreden. Er is wel een beeld in de markt dat er zo hier en daar een geringe achterstand is ontstaan. Maar grosse modo kunnen we vaststellen dat de maakindustrie en de bouw nog redelijk goed hebben kunnen doorwerken. Dit is af te meten aan onze leveringen aan de klanten. Het is denk ik nu nog te vroeg om te beoordelen of het een achterstand een tijdelijke stagnatie of een periode van laagconjunctuur betreft. Dit moeten we met zijn allen afwachten. We zijn dus vooralsnog dankbaar, maar blijven uiterst alert en realistisch. Wat we ook zien is dat de coronaperiode heeft gezorgd voor een versnelling van de digitalisering, waarop we nu bijvoorbeeld met de vernieuwing van drie webportals inspelen. Daarnaast is local for local een issue waarbij de regionale functie van onze bedrijven weer interessanter is geworden. Want waarom van ver halen als het dichtbij huis ook aanwezig is.’

‘Waar ik me soms wel een beetje over verwonder, is dat overal wordt gezegd en geschreven dat het gitzwart is of gaat worden als je kijkt naar de economische bedrijvigheid in de industrie. Mede gezien onze ervaringen lijkt het zich tot nu toe in die vorm en breedte nog niet aan te dienen.’
O. de Leeuw Groep bestaat naast de holding O. de Leeuw Groep BV  uit de volgende zes voorraadhoudende handelsbedrijven: Leeuwbouw, IJzerleeuw, Teham Pongers, Geertsema Staal, Leeuwtechniek en Hattemleeuw.


De groep is sinds 1810 actief als voorraadhoudende toeleverancier in metalen en technische artikelen. De afnemers bevinden zich in de metaalsector, de bouw en verder in een breed scala aan bedrijven en instellingen.