Normfinish straalhal sweept verzinkt materiaal

De eisen aan een duurzaam en esthetisch mooi product worden steeds hoger. Sinds 1 juli 2014 vallen alle constructiedelen met lastdragende eigenschappen, die in de hoofdberekening worden meegenomen als lastdragend, onder de NEN-EN 1090 norm. Ook de juiste oppervlaktebehandeling en coating maken deel uit van de EN-1090.

Om te kunnen voldoen aan deze normering heeft Leering Hengelo onlangs een straalhal (Normfinish) geleverd van 18 x 5 x 5 meter aan Rotocoat in Heerhugowaard, waarin verzinkte delen worden aangestraald (sweepen, wapperen) om een juiste ruwheid (hechting) te krijgen voor de nadien aan te brengen poedercoating.

Voor een zo efficiënt mogelijk gebruik van de hal is deze voorzien van elektrisch bediende  roldeuren aan voor- en achterzijde, uiteraard met klembeveiliging, bescherming tegen het straalmiddel en extra geluidisolatie. Verder bevat de straalhal een Sweepomatic schrapervloer in de gehele hal. De Sweepomatic is voorzien van elektrische aangedreven schraperbanen, waardoor een onderhoudsarme en stille constructie verkregen wordt en de inbouwdiepte tot een minimum is beperkt. De complete hal is voorzien van een zwaarlastrooster. Hierdoor kan de hal snel en veilig beladen worden een heftruck. De dubbele straalketel zorgt ervoor dat er met twee stralers  gelijktijdig gestraald kan worden waarbij de instellingen onafhankelijk van elkaar kunnen zijn.