Jungheinrich neemt Storage Solutions Group over

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

Jungheinrich heeft Storage Solutions Group overgenomen. Storage Solutions is een Amerikaans bedrijf voor magazijnontwerp, -automatisering en -integratie met 170 medewerkers en 45 jaar aan ervaring in het leveren van kant-en-klare, op maat gemaakte oplossingen. Op basis van een technologieonafhankelijk bedrijfsmodel heeft Storage Solutions een sterke positie verworven op de markt met een robuuste groeidynamiek op lange termijn.

Jungheinrich grijpt met deze strategische zet de kans om een groot en snelgroeiend marktsegment in de VS te betreden. De marktdekking van Storage Solutions geeft het bedrijf toegang tot belangrijke logistieke knooppunten in de VS en de mogelijkheid om ook bestaande Europese klanten in deze markt te ondersteunen. Daarnaast wordt de mogelijkheid gecreëerd om op middellange termijn een aanwezigheid in buurlanden als Canada en Mexico op te bouwen.

De overname van Storage Solutions vormt een aanvulling op het bestaande partnerschap van Jungheinrich met Mitsubishi Logisnext Americas (MLA), dat de enige activiteit van Jungheinrich op de Noord-Amerikaanse markt voor hef- en magazijntrucks blijft en geen gevolgen ondervindt van de transactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *