SafanDarley presenteert nieuwe Ergonomic kantpers

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Een beter moment had SafanDarley niet kunnen kiezen voor de introductie van de nieuwe Ergonomic kantpers. In een viertal landen in vier weken tijd kon de machine voor het voetlicht worden gebracht. Eerst werd de machine op de Evolutiedagen in Lochem getoond en daarna volgden de Blechexpo in Stuttgart, Fabtech in Chicago en Tolexpo in Parijs. Op elk event is de nieuwe Ergonomic zeer goed ontvangen en zijn veel orders genoteerd.

Met een perskracht van 40 ton en een werkbereik van 1.600 mm is de nieuwste ‘Ergo’ van SafanDarley een slag sterker en groter dan de huidige machines in deze serie. Bovendien is deze machine niet enkel flexibel in manier van werken, maar ook in opstelling. Dankzij het portable ‘plug & play’ concept is de 40T Ergo zeer eenvoudig te transporteren met een heftruck en kan daardoor altijd ingezet worden op de positie waar hij nodig is, zoals bijvoorbeeld naast de laser of in de assemblagehal. Hierdoor kan de machine altijd met maximale efficiëntie ingezet worden.

Ideale eenheid

De E-Brake in Ergonomic-uitvoering vormt een ideale eenheid met de operator. De operator zit gedeeltelijk in de machine, omgeven door een oplegtafel en met zijn benen in een royale uitsparing onder de onderbalk, waar het voetpedaal geplaatst is. Het ergonomische bedieningsgemak is optimaal door een geheel naar wens aan te passen zitpositie. De voetensteun is in hoogte en hoek verstelbaar. Alle handelingen van de buigcyclus verlopen in een vloeiende aaneenschakeling, waardoor de kortst mogelijke cyclustijden worden bereikt.

Meer werkplezier

Vooral bij het buigen van grote series is het een voordeel om zittend te kunnen werken. Het is niet alleen prettiger voor de operator, maar hij of zij wordt ook minder snel moe. Door de uitgekiende ergonomische voorzieningen van de Ergonomic-uitvoering kan de operator een hoog werkritme lang volhouden. Dit resulteert in een hogere productiviteit.

Flexibel concept

De E-Brake Ergonomic verandert eenvoudig mee met wisselende werksituaties, zoals een ander product of een andere operator. Niet alleen de zitpositie en de voetensteun zijn aan te passen, ook de oplegtafel is in drie delen verstelbaar. Zo kan elke keer een optimale oppakhoogte, bewerkingshoogte en afleghoogte ingesteld worden. Bovendien kan de oplegtafel geheel of gedeeltelijk omlaag geklapt worden, zodat de operator ook staand kan buigen. Tenslotte is de oplegtafel zeer eenvoudig geheel van de machine af te nemen, waardoor de voorzijde geheel vrij toegankelijk is. Dan is de E-Brake Ergonomic gewoon in te zetten voor het grotere plaatwerk. SafanDarley presenteert ook de nieuwe versie van haar eigen laser hoekmeetsysteem. Deze E-Bend L maakt niet langer gebruik van een rode laser. Rood laserlicht heeft een bijna identieke golflengte als natuurlijk licht, waardoor de meting eigenlijk altijd onderhevig is aan ruis. De nieuwe generatie E-Bend L is daardoor uitgevoerd met blauwe lasersensors. Het blauwe lichtspectrum is namelijk veel beter te onderscheiden van ‘natuurlijk’ licht, waardoor reflecties en zonlicht de meting niet langer verstoren. Bovendien kan de nieuwe sensor in combinatie met het nieuwe besturingsplatvorm op de E-Control veel meer metingen per seconde maken. Hierdoor kan het hoekmeetsysteem nauwkeuriger werken, omdat het eerder op metingen kan reageren.