Actueel

Kennisoverdracht belangrijkste issue bij de DemoDagen van Promatt

Met ruim 175 aanmeldingen voor de twee open dagen van Promatt tikte dit bedrijf een record aan. Het is de vierde editie van dit evenement en niet eerder waren er zoveel aanmeldingen.

Tags:
Foto: Rolf Elling

Het goed verzorgde event bood op 16 en 17 november, de bezoekers veel informatie en kennis en dat deed directeur-eigenaar Marco Toebes zichtbaar goed. ‘Het is niet een puur commercieel event maar we willen ook de bezoekers vooral informeren over de stand van zaken betreffende de automatisering, de digitalisering en de bijbehorende software. Het gaat al een tijdje niet meer alleen om de machine, maar zeker ook om de toepassingen er omheen. Kijk bijvoorbeeld naar de zaagmachines, waarbij de periferie om de machine één van de belangrijke issues is geworden, maar ook koppelingen met andere processen komen steeds vaker voor’, vertelt Marco Toebes.

Complex

‘Maar wat we ook zien is een toename in aanvragen voor grotere en complexe  projecten. Dus niet alleen maar even een zaagmachine plaatsen, maar bijvoorbeeld ook de opslag en de aan- en afvoer.. En dat maakt het voor ons team interessant omdat we hier al veel ervaring mee hebben.’

In de showroom bij Promatt waren diverse Behringer bandzaagmachines en Eisele cirkelzaagmachines tentoongesteld. Maar ook alle andere fabrikanten die worden vertegenwoordigd door Promatt, waren aanwezig. Voor aluminiumbewerking is FOM in het programma. Hiervan werden diverse zaagmachines, freesmachines en een een halfautomaat, een volautomaat en een CNC-bewerkingscentrum getoond. Van Upmovium is een opslagsysteem voor efficiënt materiaalbeheer te zien en van Filtermist een systeem voor het afzuigen en filtreren van nevel en rook dat bij verspanende bewerkingen ontstaat dampen. Daarnaast was het Duitse Spontan aanwezig met een automatische zaag- ontbraamlijn voor het zagen en ontbramen van buizen.

Beide open dagen waren er tal van trainingen en demonstraties over de zaagmachines en bewerkingscentra. Ook konden de geïnteresseerden een demonstratie bijwonen waarin de nieuwste Behringer besturing werd uitgelegd.

Tags:
Rolf Elling

Recent Posts

Productie industrie blijft verder krimpen

De kalendergecorrigeerde productie van de Nederlandse industrie was in maart 6,0 procent lager dan in…

3 dagen ago

Maakindustrie Expo: Gratis advies van Maakdokters

Tijdens de beurs Maakindustrie Expo in Hardenberg biedt Vraag & Aanbod in samenwerking met de…

4 dagen ago

2,5 miljoen euro voor circulaire ontwikkelingen binnen de maakindustrie

De nieuwe subsidieronde van de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie is vanaf 7 mei geopend…

4 dagen ago

Personeelstekorten zetten werkgevers onder financiële druk

Om het hoofd te bieden aan de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt, zetten werkgevers een…

4 dagen ago

Plaatbewerker lanceert eigen magazine

WBM Staalservice heeft een magazine uitgebracht: Leer! Het magazine geeft een beeld van wat WBM…

5 dagen ago

Column Joachim Driessen: Politieke rampspoed

De kabinetsformatie is al een tijdje onderweg, maar de poging een rechts kabinet te vormen,…

5 dagen ago