Actueel

’10x klaar voor Industry 4.0′ start derde editie

Digitalisering is cruciaal voor het concurrentievermogen van MKB-maakbedrijven. Daarom maken Produmize en TNO nu alvast bekend dat medio september 2024 de derde editie van hun programma ‘10x klaar voor Industry 4.0’ van start gaat.

Het programma is beperkt tot tien plekken – vandaar de naam – zodat de organisatoren elke deelnemer voldoende aandacht kunnen geven.

‘Het is een misvatting dat de stap naar Smart Industry groot en kostbaar moet zijn,’ zegt Jeroen Broekhuijsen, cto Smart Industry van TNO. ‘Ons programma bewijst dat je door simpelweg te beginnen en gerichte inzet in korte tijd geweldige resultaten kunt behalen, zelfs tegen minimale kosten.’ In workshops werken deelnemers samen aan het verbeteren van hun productieprocessen. In praktische zin krijg je inzicht in productiedata door handige real-time dashboards. En met de expertise van Produmize en TNO op het gebied van data-analyse, dashboarding en procesoptimalisatie levert dit, zeggen zij, gegarandeerd succes op.

Laagdrempelige introductie

‘We zijn mee gaan doen aan het programma ’10x klaar voor Industry 4.0′ omdat het een laagdrempelige introductie is in een gebied waarin wij ons wilden verkennen, maar waarvoor wij niet de tijd konden maken om dat in zijn geheel zelf te doen,’ aldus Pelle de Jong van Niverplast, deelnemer aan het lopende programma.

Wil je meer over het programma en over de ervaring van eerdere deelnemers? Ga dan hier naar de Produmize-website en neem contact met ze op.

De redactie

Recent Posts

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

12 uur ago

FME over coalitieakkoord: ‘Stabiel beleid is nodig om de technologische industrie te behouden’

FME is blij dat er na zes maanden formeren een regeerakkoord ligt en dat een…

15 uur ago

Stevast techniek: ‘Positief verrast’

Stevast Techniek uit Beilen is voor de tweede keer aanwezig op Maakindustrie Expo. ‘Vorig jaar…

19 uur ago

Ontmoeten relaties en zoeken naar personeel

Maakindustrie Expo in Evenementenhal Hardenberg is een tweedaags event (15 en 16 mei) voor de…

19 uur ago

Consolidatie in metaalbewerking zet door

Metaalbewerkende bedrijven kregen de afgelopen jaren veel voor hun kiezen, denk aan aanhoudende personeelstekorten, hoge…

2 dagen ago

WBSO-steun leidt tot recordinvesteringen in innovatie

Nieuwe innovatieve technologie is het antwoord op uitdagingen op terreinen als veiligheid, zorg, verduurzaming en…

2 dagen ago