Actueel

Precisiebeurs: katalysator van de hightech Industrie

Tijdens de 22e editie van de Precisiebeurs, georganiseerd door Mikrocentrum, op 15 en 16 november in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch komt de gehele precisietechnologie waardeketen samen om kennis te delen over de laatste ontwikkelingen en om te netwerken.

Tags:
Foto: Precisiebeurs

Hightech is een cruciale pijler van de (inter)nationale economie. Zo is deze sector inmiddels verantwoordelijk voor vijftig procent van alle R&D-investeringen in Nederland met een exportwaarde van zo’n 22 miljard. De vraag naar hightech producten blijft groeien, waardoor ook de ontwikkelingen en innovaties rondom precisietechnologie versnellen. De realisatie ervan vraagt om specialisatie op verschillende gebieden, maar ook om samenwerking en kennisdeling. 

‘Op de Precisiebeurs komen jaarlijks top professionals uit de sector, onderwijsinstellingen, overheidsinstanties, technische universiteiten en incubatorprogramma’s bijeen om samen te werken aan de toekomst om te kunnen blijven voldoen aan de toenemende vraag naar precisie. Er worden nieuwe connecties gemaakt en vele bestaande relaties worden onderhouden,’ zegt programmamanager Bart Kooijmans. ‘Dat is belangrijk, omdat men zo belangrijke kennis met elkaar kan delen en gemakkelijk in contact kan komen met potentiële partners of klanten. Dit versterkt de gehele keten en draagt bij aan het versnellen van technologische vooruitgang. In de Brabanthallen hebben we alle ruimte om de volledige toeleveringsketen te verwelkomen. Hierdoor zien we dit jaar niet alleen groei in het aantal exposanten maar ook in het aantal brancheverenigingen. De Precisiebeurs is als het ware een katalysator voor de hightech industrie.’

Ruim 325 exposanten

Met een divers programma en ruim 325 exposanten belooft de Precisiebeurs weer volop inspiratie en ruimte voor (nieuwe) ontmoetingen. De exposanten zijn gespecialiseerd in gebieden zoals mechatronische engineering & systemen, metrologie, vacuüm & clean, microbewerking & motion, laser & fotonica en productie voor hoge precisie. Naast de exposanten kunnen bezoekers ook deelnemen aan vijftig inspiratiesessies waar ze kunnen kennismaken met verschillende internationale bedrijven en experts.

Netwerkarena met live stage

De Netwerkarena is dit jaar groter dan ooit. Hier kan men in contact komen met maar liefst 25 netwerkorganisaties. Ook kunnen bezoekers op beide dagen live radio uitzendingen van BNR Nieuwsradio, korte presentaties, workshops, award uitreikingen en paneldiscussies bijwonen. Zo zal hier onder andere de uitreiking van de Wim van der Hoek award plaatsvinden.

Speciale aandacht voor AM for Precision

Deze editie staat AM for Precision als speciaal thema in de spotlights. Zo is er een AM for Precision themaplein waar veertien Additive Manufacturing specialisten hun toepassingen presenteren. En in het lezingenprogramma is er een volledige lezingentrack gewijd aan deze additieve technologieën die ingezet worden voor de vervaardiging van eindproducten.

Praktische informatie

De Precisiebeurs is gratis te bezoeken in de Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch (NL) op 15 en 16 november. De Precisiebeurs wordt georganiseerd door Mikrocentrum en ondersteund door de Provincie Noord Brabant, mediapartners, brancheverenigingen en samenwerkingspartners.

Tags:
De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

3 dagen ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

3 dagen ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

3 dagen ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

3 dagen ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

4 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

4 dagen ago