Actueel

Ondernemend Kapitaal verwerft meerderheidsbelang in Metaalcenter Driessen

Ondernemend Kapitaal heeft een meerderheidsbelang verworven in Metaalcenter Driessen B.V., het plaat- en buismateriaalbewerkingsbedrijf uit Weert. Ondernemend Kapitaal zal samen met MC Driessen optrekken om de positie van Metaalcenter Driessen met name binnen Nederland verder te versterken en versneld uit te bouwen’, meldt het op Linkedin.

Vlnr Stefan van Strien (nieuwe bestuurder), Antal Driessen (voormalig eigenaar) en Lou Dost (nieuwe bestuurder en bestuurder Ondernemend Kapitaal).

Metaalcenter Driessen is een metaalbewerker gespecialiseerd enkel stuks, kleine series plaatwerk en licht constructiewerk. De voornaamste activiteiten van het bedrijf betreffen het lasersnijden van verschillende soorten materialen, waaronder staal, RVS en Aluminium voor zowel plaatwerk als buizen en kokers. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een verregaande graad van procesautomatisering doorgevoerd, waardoor zij zich zowel op kwaliteit als leverbetrouwbaarheid nadrukkelijk onderscheiden en zelfs meerdere awards heeft weten binnen te slepen.

Antal Driessen

Metaalcenter Driessen was al enige tijd op zoek naar een partner, die zowel markttechnisch als organisatorisch een extra dimensie aan dit sterk groeiende bedrijf zou kunnen toevoegen. Voormalig eigenaar Antal Driessen blijft binnen de onderneming actief en zal zich volledig concentreren op productontwikkeling en -innovatie, belangrijke onderscheidende competenties van Metaalcenter Driessen.

Kennis en kunde

Stefan van Strien, investeerder bij Ondernemend Kapitaal en een van de twee nieuwe bestuurders binnen Metaalcenter Driessen: ‘Als Ondernemend Kapitaal zijn we altijd op zoek naar bedrijven die we niet alleen financieel, maar ook met onze eigen kennis en kunde verder kunnen brengen. Metaalcenter Driessen is een fantastisch bedrijf met naast geweldige producten en klanten ook zeer betrokken medewerkers. Met onze kennis en mogelijkheden op het gebied van het opzetten van robuuste ondernemingen verwachten we de groei van Metaalcenter Driessen verder te accelereren. We kijken er naar uit om samen met het personeel de onderneming verder uit te bouwen.’

De redactie

Recent Posts

Ontdek de mogelijkheden van generatieve AI voor de maakindustrie

In een wereld waarin alles voortdurend verandert, is het van belang om overzicht te houden.…

15 uur ago

Opnieuw 24-uurs stakingen Metaal & Techniek (kleinmetaal)

De stakingen in de Metaal en Techniek sector, ook wel bekend als de kleinmetaal, gaan…

17 uur ago

Cao-akkoord bereikt voor Metalektro (grootmetaal)

FME en de vakbonden hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de Metalektro-sector.…

18 uur ago

Column Edse Dantuma: Industriële tij begint te keren, maar verschillen blijven groot

Het geduld van industriële ondernemers is de afgelopen periode flink op de proef gesteld. Een…

19 uur ago

Ongelijk speelveld voor Nederlandse industrie door hoge industriekosten

Uit nieuw onderzoek in opdracht van de Rijksoverheid blijkt nu onomstotelijk dat de kosten van elektriciteit voor…

22 uur ago

Nationaal Versterkingsplan voor aantrekken microchip-talent

Hans de Jong, voormalig president van Philips Nederland, gaat aan de slag als speciaal gezant…

2 dagen ago