Beneluxtrofee voor duurzaam thermisch verzinkt staal

Een deskundige jury zal de uitslag vaststellen. Naast de trofee is er door de brancheorganisaties proGalva (België en Luxemburg) en Stichting Doelmatig Verzinken (Nederland) een prijzenbedrag van 7.000 euro beschikbaar gesteld.

Staalbouw is belangrijk. Dat de waarde van de staalconstructie door een goede conservering lang behouden blijft, is ook bekend. Maar dat dit door thermisch verzinken ook verantwoord kan, is nog veel te weinig bekend. Het thermisch verzinken wordt door architecten ook toegepast voor de kleur en het uiterlijk. Het metallisch oppervlak voegt zich naar vrijwel elke omgeving door reflectie van de omringende kleuren, zowel binnen als buiten. Wanneer nodig of gewenst, kan thermisch verzinkt staal met succes van een verf- of coatinglaag worden voorzien (duplex-systeem).

Als brancheorganisatie en kenniscentrum houdt de Stichting Doelmatig Verzinken zich bezig met het efficiënt en effectief gebruik van zink om staal te beschermen tegen corrosie. Aangesloten zijn Nederlandse bedrijven die eigen producten of in loon thermisch verzinken volgens NEN EN ISO 1461 (discontinu thermisch verzinken) en Nyrstar, producent van zink.

De redactie

Recent Posts

Subsidie voor verminderen CO2-uitstoot Nederlandse industrie

Een vernieuwde subsidie voor onderzoek naar de haalbaarheid van innovaties die de CO2-uitstoot in de…

3 dagen ago

Eerste genomineerden OOM Award 2024 bekend

De eerste genomineerde bedrijven voor de OOM Award 2024 zijn bekend: Holland-Utrecht (Montfoort), Nijborg Staal…

3 dagen ago

Maakindustrie Expo organiseert Hackathon

Evenementenhal Hardenberg transformeert in een dynamische hub voor innovatie en technologie tijdens de Maakindustrie Expo…

3 dagen ago

Nevi PMI eindelijk weer positief

De PMI-gegevens voor april toonden voor het eerst in twintig maanden een verbetering van de…

3 dagen ago

’10x klaar voor Industry 4.0′ start derde editie

Digitalisering is cruciaal voor het concurrentievermogen van MKB-maakbedrijven. Daarom maken Produmize en TNO nu alvast…

3 dagen ago

Vakbonden sturen kabinet ultimatum over verbetering vroegpensioen bij zwaar werk

Vakbonden FNV, CNV en VCP geven minister Schouten (Pensioenen) een ultimatum. Het ministerie moet snel…

3 dagen ago